Артур НОВОТРЯСОВ: «Домой в Крым я не ездил»

Футболист «Карпат» поделился ожиданиями от второй части сезона

Минулого року вихованець кримського футболу вперше гучно заявив про себе. У 2015-му Новотрясов закріпився в основній обоймі. Про перші важливі кроки на найвищому рівні Артур розповів у інтерв'ю журналісту Інформаційного центру ФК «Карпати».

- У мене залишилися хороші враження від першої половини сезону. Вважаю, що нам вдалося налагодити взаєморозуміння. З'явилася комбінаційна гра, ми стали грати більше в пас. В певних моментах нам не вистачало фарту. Також шкутильгала реалізація гольових моментів.

- Який матч вважаєш найкращим у першій половині сезону?
- Хоч ми і не виграли у тій грі, але мені сподобався домашній матч з «Металістом». «Карпати» мали перемагати тоді, але спочатку пропустили не дуже логічний гол, однак потім зуміли відповісти голом у відповідь. Прикро, але ми не дотиснули суперника. Якість нашої гри у протистоянні з харків'янами мені сподобалася. Крім цього матчу, в кількох іграх ми діяли також дуже добре.

- Це твій другий сезон у елітному дивізіоні. Можеш сказати, що вже повністю звик до Ліги Парі-Матч?
- Почуваюся впевненіше, але однозначно заявляти про те, що я повністю адаптувався не можу. Я провів лише 14 матчів, тому мені ще грати і грати у Лізі Парі-Матч (сміється). Проте навіть з такої невеликої кількості ігор можу вивести певну закономірність - відчуваю довіру і прогресую.

- Кого із суперників можеш виділити, проти кого було важко діяти персонально?
- У грі з «Шахтарем» мені довелося грати з Алексом Тейшейрою. Це технічний і швидкий футболіст. У заключному матчі сезону ми нормально провели перший тайм, непогано оборонялися, але у другій половині втома далася взнаки.

- Одним з ключових епізодів тієї гри - твоє непорозуміння з Романом Підківкою...
- Ми просто не розібралися у тому моменті. Воротар кричав, тому я мав залишити йому м'яч. Було занадто пізно і я за інерцією зіграв головою... Сталося так і нічого не вдієш. Буде ігрова практика у майбутньому і все налагодиться.

- Зараз футболісти «Карпат» перебувають на заслуженому відпочинку. Як його проводиш?
- Якщо чесно, то я не втомився і був готовий ще пограти. Додому, в Крим, я не їздив. Причин декілька. По-перше, у нас маленька дитина, тому далекі подорожі будуть заважкими для неї. До того ж на півострові неоднозначна ситуація. Не впевнений, що вдалося б уникнути проблем під час перетину кордону. Якщо ситуація нормалізується, тоді провідаю родичів. На даний момент вирішив із сім'єю провести час у Львові. Вже скоро з новими силами порину у робочі будні.

- Якісь бажання у новорічну ніч загадував?
- Думки, які стосувалися футболу були про «Карпати» і наших вболівальників. Хотів би, щоб вони продовжували нас підтримувати, відвідували наші матчі, а ми будемо віддячувати їм своєю самовідданою грою. Бажаю, щоб у всіх наших родинах панував мир і достаток. Сподіваюся, що в новому році клуб і вболівальники рухатимуться лише вперед до нових цілей. Вірю, що ми не опускатимемо голову за будь- яких обставин.

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 20 мая 2024, 04:40 6

Наставник «Александрии» – о матче против «Вереса»