Младен БАРТУЛОВИЧ: «Львов похож на хорватские городки»

Полузащитник «Ворсклы» вспомнил свои выступления в составе «Карпат»

Младен Бартуловіч дуже швидко у Львові став своїм. Він щиро полюбив місто і команду, а вболівальники ставилися до нього, як до свого улюбленця. Футбольне життя - мінливе. Сьогодні ти у Львові, завтра - в Дніпропетровську, а післязавтра - у Полтаві. У пам'яті залишилися лише спогади, адже зараз хорват з українською душею одягає зелено-білу футболку з іншою емблемою на грудях.

- Младене, двоматчева дискваліфікація за фол у грі з «Чорноморцем» не дозволить тобі зіграти у Львові найближчої неділі. Жорстке покарання не вибиває з колії?
- Зараз вже нічого не вдієш. Звичайно, мені шкода, що так сталося і я вимушений пропустити певний період. Але це нормальне явище. Треба виходити з того, що маєш. Тому мені залишається лише тренуватися і чекати.

- Той факт, що ти пропускаєш гру саме з «Карпатами» має певне значення для тебе?
- Безперечно, я хотів зіграти у Львові. Для мене завжди приємно грати на стадіоні «Україна» і я не хотів втрачати такого шансу. Кожен приїзд до Львова - це спогади і позитивні емоції. У місті залишилося чимало моїх друзів і я був би радий їх побачити. Образливо, що так вийшло. Залишуся в Полтаві і спостерігатиму за матчем по телевізору.

- Підтримуєш відносини з гравцями «Карпат»?
- Так, часто спілкуюся з Мірошніченком, Голодюком, а також іншими молодими гравцями. Тому я в курсі всіх подій, знаю про команду майже все (сміється).

- Перед недільним матчем вже говорив з екс-одноклубниками?
- Ще ні, але обов'язково зателефоную їм.

- Для львівських вболівальників Младен Бартуловіч - це, перш за все, два голи «Шахтарю» і синьо-жовтий щиток в українському Сімферополі. З чим у тебе асоціюються Львів і «Карпати»?
- З тими двома матчами, про які ти згадуєш. А ще з класними вболівальниками. Львівські фанати - одні з кращих в Україні. Ніколи не забуду Львів - він схожий на багато хорватських містечок. Місто Лева має свою незабутню атмосферу.

- Чи можна сказати, що ти з особливою увагою слідкуєш за матчами «Карпат»?
- Однозначно так. Намагаюся не пропускати жодної гри за участю львівської команди. Мені завжди цікаво дивитися матчі «Карпат».

- Не шкодуєш про те, що свого часу пішов з команди?
- Зараз про це не варто говорити. Це все минуле. Звичайно, спочатку мені було непросто. Але таке футбольне життя - нічого не вдієш.

- Чи можеш порівняти Львів і Полтаву?
- Полтава - менша, а ще спокійніша. Ці міста дуже не схожі між собою. Мені подобається жити у Полтаві. Щодо Львова, то там є прекрасний центр міста, де я полюбляв посидіти на каві. Мені дуже не вистачає прогулянок львівськими вуличками.

- Разом з «Ворсклою» у цьому сезоні ти відчув смак єврокубків. Чи можна сказати, що у неділю відбудеться матч конкурентів за місце у Лізі Європи?
- Так, «Карпати» є нашими конкурентами. А ще «Зоря» і «Волинь». У Львові зараз сильний підбір виконавців. Можливо, команді не вистачає форварда. Але загалом «Карпати» мають хороший збалансований склад. Особливо це стосується оборони і середньої лінії.

- Чого очікуєш від майбутнього протистояння?
- Думаю, «Ворсклі» буде важко. У Львові всім командам складно грати. «Карпати» в попередньому матчі перемогли, тому полтавчанам буде непросто. Із впевненістю можу сказати, що на нас очікує цікава гра.

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 18:04 1

«Атлетико» и «Челси» – фавориты на трансфер нападающего