Кубок Карпат. 2 тур

Івано-франківський «Ураган» - переможець турніру

«КАРДИНАЛ» (Львів) - «УРАГАН» (Івано-Франківськ) - 1:3 (1:2)

У другому турі зійшлися команди, котрі напередодні отримали прогнозовані перемоги. Фактично у цій грі визначався переможець турніру. «Урагану» знову вдалось провести швидкий гол. Вже при першій зміні четвірок Валенко «заробив» штрафний, чітко розіграв його з Павлюком і наче вправний більярдист «поклав» м'яча точнісінько у нижній правий кут воріт - 0:1. «Кардинал» свого першого удару у бік володінь Корнєєва завдав лише на 7-й хвилині - мимо. Згодом Павлюк трохи не встиг на простріл Валенка, а на 12-й хвилині Ярошику вдалося замкнути дальню стійку після пасу Дмитріва і рикошету від ноги захисника - 1:1. Далі боротьба проходила без особливо небезпечних моментів, хіба що запам'ятався дальный удар Сергієнка, який Корнєєв у стрибку перевів на кутовий. Здавалося, що перший тайм так і завершиться внічию, однак іншої думки був Валенко, що напередодні забив два голи як раз наприкінці кожного тайму. За 40 секунд до перерви Брожко відпасував «на стовпа» Євгену, і новобранець «Урагану» ефектно з розвороту вколотив м'яча під перекладину - 1:2.

На початку другого тайму був близький до успіху «Кардинал». Ярий «обрізався» при передачі, чим ледь не скористався Кузь, але не зумів швидко розібратися в ситуації, і момент був втрачений. Господарі відповіли серією пострілів з будь-якої відстані: Валенко пробив поблизу стійки, Сімка (двічі) та Ярий - трохи вище воріт. На 27-й хвилині мав забивати Скіцко, що на швидкості зіграв у стінку з Брожком, але кіпер львів'ян «прочитав» цей епізод. Далі настала черга Корнєєва показати клас після ударів Дмитріва та Ярошика. Однак «Ураган» таки забив: на 31-й хвилині Кіндратів в один дотик обігрався з Ярим і пробив по центру - 1:3. Незабаром після удару Скіцка «Кардинал» врятувала хрестовина.

За 4,11 до завершення матчу львівська команда пішла ва-банк, а п'ятим польовим на майданчику з'явився Лаба. Підопічні Тараса Вонярхи не лише впевнено відіграли в захисті, але й вправно пресингували суперника і могли ще кілька разів збільшити рахунок. Двічі Ярий після пасів Сімки пробив у кількох сантиметрах від стійки, а за 28 секунд до фінальної сирени Сімка не влучив у порожні ворота.

Тарас ВОНЯРХА, головний тренер «Урагану»:
- Мені дуже сподобався наш сьогоднішній суперник, це буде хороший дубль для «Енергії». Видно, що в команді добре поставлена робота, є молоді гравці з хорошою рухливістю, бажанням. Результатом, звісно, я задоволений, хоча ми знову таки не забили у багатьох створених моментах і пропустили гол через власну грубу помилку. В захисті ми відіграли надійно, тому в «Кардиналу» не було більше особливих моментів, що забити нам ще один гол. Ми повинні були більше забивати, але загалом організацією гри я задоволений.

Кардинал: Пунда-к (Жезло, 31) - Струк, Танський, Кузь, Лаба - Данилюк, Дмитрів, Грабовенський, Ярошик - Когут, Валявка.
Ураган: Корнєєв - Кіндратів-к, Сімка, Ярий, Сендецький - Скіцко, Валенко, Павлюк, Брожко.
Голи: Ярошик (12) - Валенко (3, 20), Кіндратів (31).
Попередження: Струк (6), Кузь (36), Грабовенський (40).

ХОРТИЦЯ - ПРИКАРПАТСЬКИЙ ТОРГОВИЙ ДІМ - 3:12 (2:7)

В іншому поєдинку турніру зустрілися невдахи першого ігрового дня. «Хортиця» протрималась до 15-ї хвилини, двічі зрівнюючи рахунок (1:1, 2:2), а потім гравці ПТД забили ще десяток голів на будь-який смак. Варто відзначити бомбардирські якості екс-ураганівця Михайла Ткачука, котрий «відвантажив» суперникам аж пять забитих м'ячів. Цікаво, що в останньому матчі турніру з «Кардиналом» команду ПТД може влаштувати і нічия. Для того, щоб стати срібним призером, львів'янам потрібна лише перемога, оскільки за різницею забитих і пропущених у обох команд «+5», однак гравці ПТД у двох матчах забили більше (ПТД - 15-10, Кардинал 12-7).

Хортиця: Костяк - О.Макогон, Тишко-к, Куфедчук, Шнайдер - Амброзяк, Човган, Кулешов, Кіндзерський.
ПТД: Горовий - Ципердюк-к, Зомбік, Ткачук, Гоцул - Хороб, Рев'юк, Шайда, Віт.Ларін - Кушецький, Матейко.
Голи: Шнайдер (7), О.Макогон (15, 38) - Ткачук (2, 13, 20, 34, 40), Хороб (15, 17, 37), Шайда (17), Матейко (19), Ларін (31), Рев'юк (36).

www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 07:01 1

Андрей Лунин вряд ли перейдет в «ПСЖ»