Карпаты – Динамо. Анонс

«Карпатівська» апробація динамівського «золота»

У неділю, 24 травня, «Карпати» на стадіоні «Україна» у заключній домашній грі сезону прийматимуть «Динамо», яке за два тури до фінішу 24-го чемпіонату після шестирічної перерви стало чемпіоном України, вже 14-й раз за ліком. Підопічні Сергія Реброва після перемоги над «Олімпіком» приїдуть до Львова і як фіналісти кубку країни.

В рамках національних чемпіонатів суперники провели вже 41 гру: 5 перемог «Карпат», 10 нічиїх та 26 перемог столичного клубу. У Львові «зелено-білі» перемагали чотири рази, а попередня «карпатівська» звитяга зафіксована ще у 2010 році. Востаннє «Динамо» грало в гостях з «Карпатами» у квітні минулого року, зігравши внічию - 2:2. У складі «левів» відзначилися Валерій Федорчук і Олександр Гладкий, а в «синьо-білих» - Мігел Велозу та Дьємерсі Мбокані. Серед нинішніх гравців у складах обох суперників в попередніх матчах голи забивав також лише «динамівець» Олег Гусєв, причому двічі.

Для підопічних Ігора Йовічевіча це буде вже четверта у цьому сезоні зустріч з «Динамо». У попередніх поєдинках «леви» в обох матчах 1/8 фіналу поступилися «динамівцям» з однаковим рахунком 0:1, а в матчі першого кола у Києві глядачі забитих голів так і не дочекались - нічия 0:0. Цього разу Сергій Ребров у грі з «Карпатами» не зможе задіяти дискваліфікованих Домагоя Віду, Сергія Сидорчука, а також травмованого в компенсований час у кубковій грі з «Олімпіком» Лукаша Теодорчика. Натомість наставник «Динамо» може дати шанс проявити себе «динамівській» молоді столичного клубу.

До поєдинку з «динамівцями» «зелено-білі» підійшли з безпрограшною домашньою серією, яка триває вже три гри - дві перемоги та нічия. «Динамо» ж залишається єдиним клубом поточного чемпіонату, який ще жодного разу не програвав. «Карпатівці», враховуючи їхнє турнірне становище та подих у спину аутсайдерів з «Іллічівця», докладуть всі зусилля, аби дати бій чемпіону країни. Тим більше, що до цього часу вже буде відомий результат поєдинку «Іллічівця» у Харкові. Для «Карпат», до речі, це буде їхня заключна у цьому сезоні «львівська» гра, бо в останньому турі чемпіонату «Шахтар» прийматиме «карпатівців» не на «Арені Львів», а в Києві.

Обслуговувати матч «Карпати» - «Динамо» довірено одному з найдосвідченіших нинішніх арбітрів - Олександру Дердо з Іллічівська, для якого це буде вже 77-й матч в Прем'єр-лізі. При Дердо-молодшому «Карпати» перемагали 5 разів в 11-ти матчах, а «Динамо» втрачало очки лише в одному (!) з 13-ти ігор.

За традицією до Львова підтримати «Динамо» приїде чисельна група вболівальників, у яких давні дружні стосунки з прихильниками «Карпат». І всі вони можуть стати свідками історичної події: якщо Олександр Шовковський вийде на поле, то ця гра стане для 40-річного динамівського капітана 400-ю (!) в чемпіонатах України.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Мысак - Костевич, Гитченко, Пластун, Мирошниченко - Даушвили, Клец, Кожанов, Голодюк, Худобяк - Швед

«Динамо»: Шовковский - Данило Силва, Хачериди, Драгович, Антунеш - Рыбалка, Беланда, Велозу, Ярмоленко, Ленс - Кравец

Дисквалификации: Вида, Сидорчук («Динамо»)

Травмы: Теодорчик («Динамо»)

Котировки букмекеров:
Марафон - 6,40 - 4,00 - 1,60
William Hill - 17/5 - 11/4 - 13/20

24 мая, воскресенье
«Карпаты» - «Динамо»
Львов. Стадион «Украина». 19.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Александр Дердо (Ильичевск)
Прогноз Sport.ua - 1:2

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 27 апреля 2024, 12:15 5

Команда Дмитрия Христича попробует выйти в Дивизион 1A

Комментарии