Сергій ПІДДУБНИЙ: «Нам цілком до снаги поборотися за медалі»

«Кардинал-Ровно» – «Титан-Заря» – 6:1. Послематчевый комментарий главного тренера ровенчан

Сергій Піддубний, головний тренер «Кардинал-Рівне»:

- Задоволений, як грою, так і самим її малюнком, і результатом. Гра нам вдалася, забили багато голів. На жаль, не так зібрано зіграли всі 40 хвилин і пропустили гол за секунду до сирени, а так, загалом, зіграли непогано. Всі виглядали доборе, і ті гравці, що відновилися після травми, адже дуже багато було травмованих, гравців, які багато пропустили. Тому грою я цілком задоволений, і також тим, як ми готувалися до неї, працювали. Можна навіть сказати, що сьогодні ми були в самій оптимальній фізичній формі. Навіть, на фоні втоми гравці приймали правильні рішення. Ми цілком могли забити і більше, адже більше тримали м'яч. Але нам не так потрібні були голи, як контроль над м'ячем.

Сьогодні ми з Волянюком грали в першій четвірці, як бачите, результат непоганий. Але будемо грати по-різному, те, що сьогодні він грав, це ще не все, будемо шукати різні малюнки, різні схеми. Побачимо, як воно буде.

Ми готуємося до матчів плей-офф. Сьогодні в нас була, можна сказати, головна репетиція перед цими іграми. І я ще перед грою казав хлопцям, що ця гра для нас нічого не вирішувала. Саме головне в нас розпочинається зараз - з плей-офф. Те, чого ми навчилися протягом сезону, зараз складатимемо іспит. Але саме головне, чого б хотілося б, так це того, щоб всі позаліковували травми і підійшли то цих матчів в оптимальному, бойовому стані. Зараз, поки що, у нас, один Фаренюк не зовсім здоровий. Але він сьогодні вийшов і зіграв досить непогано.

Те, що сьогодні всі голи забивала перша четвірка, проблем не бачу. Другій можна було б дорікнути, хіба що в епізоді, коли Сондак з лінії воріт не добив м'яч після удару зліва Кашуби. А так великих претензій до другої четвірки не має. Вони теж мали моменти забити гол, але… Тому це ще не про що не говорить. Ось буде плей-офф - нехай там забивають. Ось це буде для нас головним. Тому в цілому сьогодні грою, як першої, так і другої четвірки, я задоволений.

Будемо тепер готуватися до плей-офф ф і побачимо, що ми можемо, будемо сподіватися, що удача повернеться до нас обличчям. Звичайно, велику роль гратиме, в якій формі підійдуть до вирішальних матчів гравці команди. Не мало залежатиме також і від дій суддів. Якщо всі ці складові зійдуться, то результат буде позитивний. Отже будемо сподіватися на краще.

Щоб зайняти вище місце в регулярному чемпіонаті, я вже так аналізував собі, чого нам не вистачило? По самій грі я б поставив би команді 4+. Одна провалена гра - це з «Локомотивом» 6:0. Всі інші ігри, я вважаю, що ми супернику точно не програвали. І ті матчі, в яких ми поступилися - це були суддівські помилки. Якщо зробити аналіз тих ігор і викласти на сайт, то всі побачать це. В усякому випадку очок десять через це ми не набрали точно, а додайте нам ці очки, і ми б могли бути не те що на другому, а, навіть, на першому місці.

Ми вже про це говорили з нашим представником в суддівському корпусі, що дуже було багато таких матчів, що навіть коли ми вигравали - судді припускалися грубих помилок. Але так, як я дивлюся не лише матчі нашої Екстра-ліги, а й ігри першої ліги, то бачу багато помилок і там, і там. Тому я не кажу, що суддівство по відношенню до нас було упередженим. В жодному разі. Просто на даному етапі потрібно перейти цей момент, адже судді нові, молоді, не достатньо досвідчені. Ось і в сьогоднішньому матчі, я цього суддю вперше взагалі бачив. Молодим суддям теж важко, і я це розумію. Новачкам футзалістам складно, і так само і суддям. Їм теж потрібно рости, підвищувати свій клас. Ось у нас був у команді Новосад, але він так і не прижився у футзалі, і повернувся у великий футбол. Скоріш за все, що він у нас вже не гратиме.

Загалом команда зіграла непогано. І я сьогодні подивився - у нас досить молода команда. Дуже багато гравців, які не мають за плечима великих перемог. Але нам вдалося зробити боєздатний колектив, і вважаю, що нам цілком до снаги поборотися за медалі. Але я ще раз повторюся, суддівство, доля везіння і оптимальний склад без травмованих! Якщо це буде, то будемо боротися за медалі. Зараз всі більш-менш відновилися, але якщо людина багато пропустила, то їй треба набрати певні кондиції.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 14:44 7

Бывший нападающий «Динамо» оценил шансы Украины на Евро-2024