Алексей ЛЭНЬ: «Я хочу играть за свою сборную»

Украинский центровой - о своей карьере в НБА и результатах Национальной сборной Украины

Перехід з NCAA до NBA не простий процес. Більшості гравців, особливо великим, потрібен час, щоб звикнути до найкращої ліги світу.

Після важкого, позначеного травмами першого сезону, у другий рік зірка «Фінікс Санз» Алекс Лень показав, чому команда вибрала його під п'ятим номером Драфту NBA.

Український центр набирає в середньому 6,3 очок, робить 6 підбирань і 1,5 блокшоти за гру і з'являється у відео-нарізках ігор.

Багато шанувальників баскетболу в Україні вболівають за уродженця Антрацита, і зичать йому досягти успіху, і багато експертів вважають, що цей успіх буде.

Чи приєднається Лень до національної збірної України, коли закінчиться сезон NBA, і чи гратиме на ЄвроБаскеті 2015 під керівництвом Майка Фрателло? Він розповів FIBA.com.



- Ви мали складний дебютний сезон минулого року через травми. Як ви себе почуваєте цього сезону?
- Я відчуваю себе щасливим, і в дуже хорошій формі. Минулий сезон був дуже важким для мене, я, гадаю, пройшов через найважчі місяці мого життя, через ці травми. Я був засмучений, і мені довелося попрацювати, щоб бути здоровим знову. Я провів багато часу в тренажерному залі, підіймав вагу для того, щоб стати сильнішим, і це допомогло мені бути у відмінній формі зараз. Я можу нарешті показати те, що я вмію робити на майданчику, і я відчуваю себе дуже задоволеним.

- «Фінікс Санз» є восьмим в Західній конференції з 26 перемогами і 20 поразками. Що ви скажете про цей сезон?
- Все йде добре. Команда грає краще, ніж минулого сезону, і ми багато працюємо над вдосконаленням оборони. В команді немає такої великої кількості травм, і я сподіваюся, що гравці залишатимуться здоровими якомога довше. Ми хочемо вийти до плей-офф. Ми були дуже розчаровані, коли фінішували так близько від перших восьми місць конференції наприкінці регулярного сезону минулого року.

- Чи стежили ви за грою національної збірної України, яка фінішувала шостою на ЄвроБаскеті 2013, а потім уперше зіграла на Кубку світу з баскетболу?
- Це здорово бачити, що збірна України зробила такий величезний прогрес в останні декілька років. Збірна мала хороший результат на останньому ЄвроБаскеті і, попри ранній виліт з Кубка світу, я вважаю, мої співвітчизники показали, що у нас є конкурентоспроможна команда. Майк Фрателло і Федерація баскетболу України виконали величезну роботу, і я впевнений в нашому майбутньому.

- Україна гратиме на ЄвроБаскеті 2015 в групі D в Ризі проти Естонії, Литви, Латвії, Бельгії та Чехії. Якими ви бачите перспективи команди?
- В нашій групі кожна команда може вийти до наступного раунду. Литва має більше досвіду, ніж будь-яка інша команда в групі, але я думаю, складно передбачити, хто успішно пройде груповий етап. Я знаю, що в наших командах-суперницях є багато талантів. Я впевнений, що шлях нашої збірної на чемпіонаті Європи 2015 року буде вдалим. Було б добре, якби наша збірна посіла вище місце, ніж шосте на ЄвроБаскеті 2013.

- Чи збираєтеся ви грати на ЄвроБаскеті цього літа?
- Це буде важливий турнір для українського баскетболу, але поки ще рано говорити про це, оскільки зараз я зосереджений тільки на сезоні в NBA. Але я безумовно хочу грати за свою збірну і зробити свій внесок задля прогресу баскетболу в Україні.

ФБУ

Источник
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Баскетбол | 06 мая 2024, 12:51 0

Непростая дуэль для обеих команд

Комментарии