Возвращение в Днепропетровск Днепр отпраздновал разгромом

Подопечные Мирона Маркевича во втором тайме разорвали оборону «Карпат»

На перший у цьому сезоні матч на «Дніпро Арені» головний тренер Мирон Маркевич порівняно з минулим туром зробив істотні кадрові зміни. Оплесками вболівальники зустріли повернення до «Дніпра» капітана команди Ротаня. Також знову з'явився в основі Стрініч, а ось дебютував у лізі Валерій Лучкевич, до речі, син колишнього півзахисника «Карпат». Ігор Йовічевіч теж не обійшовся без декількох змін. На лівий фланг оброни повернувся Костевич, Чачуа замінив Худоб'яка, а Сергійчук - Пучковського.

Як і очікувалось, «Дніпро» активніше розпочав гру, і в дебюті гри міг відзначитись Лучкевич, пробивши поруч зі стійкою. Згодом забракло влучності і ударам зльоту Бруно Гамі та Федецькому, який опинився у центрі штрафного «Карпат».

Чудову нагоду відкрити рахунок втратили і «карпатівці». Після стрімкої контратаки на побачення з Бойко вийшов Сергійчук, але ударом сходу Михайло влучив у ногу воротарю. Обидві команди швидко переходили від оборони до атаки, і глядачам на трибунах нудьгувати не доводилось. Шанс змінити нулі на табло втратили Зозуля, який проводив 100-й матч у чемпіонатах, та Коноплянка.

Напруга біля воріт «зелено-білих» наростала. Впродовж однієї хвилини Ільющенков рятує ворота після дальнього удару Зозулі та несподіваного рейду до штрафного Лучкевича. Під кінець тайму швидкості на полі трохи знизились, що можна пояснити спекотною погодою у Дніпропетровську. Гол у роздягальню дальнім ударом міг забити досвідчений Кравченко, але воротар і кидку ліквідував загрозу.

Ледь розпочався другий тайм, як господарі поля таки відкрили рахунок. Португалець Бруно Гама дальнім ударом з-за межі штрафного пробив впритул з дальньою штангою. Активно діяв на фланзі Лучкевич, проте його черговий дальній удар Ільющенков розгадав. «Карпати» теж при першій нагоді контратакували, причому часто асистенти арбітра Лисенчука фіксували положення поза грою. Міг відзначитись і Селезньов, який у чемпіонатах 8 разів забивав «Карпатам», а цього разу не зумів замкнути передачу Стрініча.

Тут же Маркевич замінив Селезньова на Шахова, який приніс перемогу «Дніпру» у минулому турі. І цього разу джокер дніпрян не залишив поле без голу. Спочатку Коноплянка намагався перекинути м'яч через воротаря, проте Гітченко встиг з порожніх воріт вибити м'яч, який потрапив до Шахова, і той ударом сходу збільшив рахунок.

Після другого голу гравці «Дніпра» заграли більш розкуто. Піймав кураж Шахов, який після пасу Ротаня прицільно пробив сходу у дальній кут воріт. Для Шахова це був перший дубль у чемпіонатах, який Євген оформив у 83-й (!) грі. Для «Дніпра», до речі, це був ювілейний 60-й домашній дубль у лізі. Потім прийшла черга відзначитись другого джокера Маркевича, і Калініч, обігравши воротаря, пробив у порожні ворота. У компенсований час Ільющенков врятував команду від чергового голу, парирувавши підступний удар Коноплянки.

У підсумку «Дніпро» здобув шосту у чемпіонатах велику перемогу над «Карпатами», в тому числі третю з рахунком 4:0. «Синьо-білі» взяли реванш за травневу домашню розгромну поразку від львівського клубу і розмочили гостьову безпрограшну серію «Карпат», яка розпочалась ще у квітні і тривала 5 ігор. При цьому, дніпропетровський клуб залишився єдиним у поточному чемпіонаті, який продовжує після трьох ігор зберігати свої ворота «сухими».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Голы матча

«Днепр» (Днепропетровск) - «Карпаты» (Львов) - 4:0 (0:0)

Бруну Гама, 47, Евгений Шахов, 65, 75, Никола Калинич, 83

«Днепр»: Денис Бойко, Артем Федецкий, Дуглас Баселар, Иван Стринич, Бруну Гама, Евгений Коноплянка, Евгений Селезнев, (Евгений Шахов, '63), Валерий Лучкевич, (Леонардо Де Матос, '83), Руслан Ротань, Сергей Кравченко, Роман Зозуля, (Никола Калинич, '77)
«Карпаты»: Александр Ильющенков, Амбросий Чачуа, Андрей Гитченко, Ярослав Мартынюк, (Вадим Страшкевич, '75), Владимир Костевич, Грегор Балажиц, Денис Мирошниченко, Денис Кожанов, (Тарас Пучковский, '63), Павел Ксенз, (Муртаз Даушвили, '75), Олег Голодюк, Михаил Сергийчук

Артем Федецкий, 17. - Амбросий Чачуа, 22. Денис Кожанов, 54.

Арбитр: Сергей Лисенчук (Киев)

Удары (в створ): 22 (14) - 5 (2)
Угловые: 7 - 3
Оффсайды: 0 - 3

Зрителей: 12 668
Оценка поля: 5
Честная игра: 8,500 - 9,142

ДНЕПР - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua
Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 02 мая 2024, 15:12 6

Катарина оказалась сильнее Анны Бондар в Висбадене

Комментарии