Олександр СТЕФАНКІВ: «Розраховуємо на своїх хлопців»

Президент СК «Енергія» Олександр СТЕФАНКІВ про підсумки сезону-13/14

Футзальний сезон-2013/14 завершився, і команди відпочивають від «паркетних» баталій. Керівництво срібного призера Екстра-ліги і володаря Кубку України львівської «Енергії» на підсумковій зустрічі з гравцями подякувало за сезон, який для «енергетиків» загалом склався успішно. Про це у розмові із газетою «Спортивка» підтвердив і президент СК «Енергія» Олександр Стефанків.

- Сезон загалом оцінюємо позитивно. Зважаючи на всі ті труднощі, які доводилося долати, вважаю, що здобуття четвертий рік поспіль Кубку України та срібних медалей чемпіонату - пристойний результат. Звичайно, хотілося завершити сезон на мажорній ноті та здобути золоті медалі, але відверто кажучи, це було зробити непросто.

- Чого забракло команді? Можливо, кадрового потенціалу, адже помітно відчувалося, що в останньому матчі з «Локомотивом» гравці були втомлені?
- Кадрових проблем у нас вистачало, проте якраз вважаю, що саме у гравцях і був наш потенціал. Звичайно, зараз можна казати, що треба було у фінальній серії більше довіряти молодим виконавцям, а не перекладати весь тягар на 5-6 гравців, проте як сталося - так сталося. Так, втомилися, тактика з п'ятим гравцем на майданчику, яка часто рятувала під час сезону, вже не спрацювала, та й суперник нас дуже добре вивчив у цьому компоненті гри. Казати про якісь умовності зараз просто зайве. Гравці старалися, билися з усіх сил, просто суперник виявився сильнішим. Це треба визнати.

- Після останнього матчу Валерій Легчанов оголосив про завершення кар'єри. Це було несподіванкою для вас?
- Ні, ми про це знали ще перед сезоном, але вмовили тоді Валерія допомогти команді ще один рік. Він - дуже досвідчений гравець, і цього сезону виглядав лідером на майданчику. За роки виступів за «Енергію» ми йому щиро вдячні. Сподіваємося, що він колись повернеться в «Енергію» вже як тренер.

- Чи можете сказати, хто ще залишить команду?
- Наразі, крім Легчанова, це Дмитро Бондар. Усі інші мають, як кажуть, час на роздуми. Коли команда вийде з відпустки, тоді обговоримо це конкретніше. А також, сподіваюся, уже контури нового сезону чіткіше окреслимо.

- Чи виправдали сподівання молоді гравці команди?
- Вони підтвердили, що в майбутньому на них можна розраховувати, і вони складуть кістяк команди. Брати Грицини, Мазур, Пітуля, Кузь - думаю, із ними «Енергія» має пов'язувати майбутнє. Загалом орієнтуватимемося на своїх, львівських футзалістів. Готові повернути до Львова тих гравців, які виступають за інші команди.

- Як керівництво клубу оцінює роботу Олександра Косенка на посаді головного тренера?
- Він довів, що може працювати з командою вищої ліги. Менше, ніж за два роки, здобув два Кубки та срібні медалі - це хороший результат для тренера, який уперше працював із командою Екстра-ліги.

- Український футзал час від часу лихоманить. От Івано-Франківський «Ураган» надав статус вільних агентів усім гравцям команди...
- Для нас таке рішення не є несподіваним, а цілком зрозумілим. На жаль, проблеми фінансового плану змушують керівників клубів вдаватися і до таких кроків. Та в цьому є й позитив: клуби орієнтуватимуться на своїх вихованців, для яких буде стимулом закріпитися в команді.

- У зв'язку з цим чи не плануєте запросити до «Енергії» когось із «Урагану»? Наприклад, Романа Кордобу.
- Думаю, ми запропонуємо Кордобі пограти в нас. Звичайно, якщо він погодиться на наші умови.

- Якими бачите контури наступного сезону?
- Відбудеться зустріч керівників команд - порадимося, вирішимо. На мою думку, ми маємо відмовитися від проведення чемпіонату під егідою Екстра-ліги. За цей час вона не виконала тих завдань, що на неї покладали. Зараз завчасно казати про те, як і за якою схемою проводитимемо наступний чемпіонат, але зрозуміло, що нашому футзалу потрібні зміни, щоби розвиватися.

Газета «СПОРТИВКА»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 02 мая 2024, 21:19 1

Сборная Украины занимает 5-е место в рейтинге среди команд Европы