Игорь СУРКИС: «Возможно, слишком доверился Блохину»

Президент киевского «Динамо» прокомментировал увольнение Олега Блохина с поста главного тренера

- Ігоре Михайловичу, вам подобалося вчора на полі ваше київське «Динамо» в матчі проти Шахтаря?
- Розумієте, казати що воно мені не сподобалося, я тоді буду необ»єктивним. Минуло менше доби після гри, треба ще раз її переглянути. Можу сказати це була гарна гра, двох гідних одна одної команд. «Шахтар» був переконливішим і я маю це визнати! Але ми, за майже заповненого стадіону, не змогли показати ті козирі і якості, які би принесли нам перемогу! Це - мінус! І я би не став робити висновки після однієї конкретної гри. Я хочу що мене почули вболівальники - відставка Блохіна не пов'язана виключно з поразкою від «Шахтаря». Ми і без Блохіна програвали «гірникам». Причина - ті результати, які команда показувала впродовж останніх двох сезонів. Все, по-моєму, логічно!
- У вас серце за команду не болить після такого?
- Звісно болить. Звісно я переживаю. І з себе відповідальності я не знімаю. Але я робив все можливе, щоб команда «Динамо» не посідала те місце, яке вона наразі посідає. Олегу Володимировичу, чогось вочевидь не вистачило. Я ж не ставив перед ним завдання - виграти Лігу Чемпіонів. Я ставив перед ним завдання - виграти чемпіонат чи бодай посісти Лігочемпіонівське місце. Два сезони поспіль це завдання не виконане. Будь-якому іншому тренерові я не пробачив би навіть минулий сезон. Всі це прекрасно розуміли. Враховуючи заслуги Блохіна як футболіста перед «Динамо» Київ, я дав йому ще один сезон, який виявився провалений. Може в цьому моя провина. Що я надто довірився!
- Який наразі ваш план дій? Знайдете одразу нового головного тренера, чи будете цілеспрямовано шукати вже у міжсезоння?
- Ні. Цього разу я буду дуже спокійним. Вперше після Валерія Васильовича Лобановського, коли я знімав наступного тренера, я витримаю паузу. Щоб мати час - порадитися, поміркувати, поспілкуватися з різними спеціалістами. Наразі, прийнято рішення - до кінця сезону команду очолюватиме Сергій Ребров! Я йому це сказав в телефонній розмові. Так він - молодий, так в нього брак досвіду. Але потрібно давати дорогу молодим. Це - його шанс. Це не один і не два матчі, до кінця сезону. Мінімум 6 матчів, 5 в чемпіонаті і півфінал Кубка. А якщо пройдемо в фінал і фінальний матч. Ну починали ж молоді - Гвардьйола, Моуріньо, Віллаш Боаш. Лобановський у 38 років. Будь-ласка, у Реброва є все щоб реалізувати всі його думки, амбіції, плани у решту сезону. Він наш, динамівець, українець, любить цю команду. Хай і з Донбасу. Він - патріот цієї команди. Всім, чим можна, я йому - допоможу!
- Як ви вчора спілкувалися з Олегом Блохіним? Як повідомили йому про відставку?
- Ні, я з ним не спілкувався! Я передав через інших людей моє рішення. Олегу Блохіну потрібно було зі мною спілкуватися після попереднього матчу з «Карпатами». Але він не знайшов часу на це. Тому я переказав через людей моє рішення, щоб він подав у відставку. Він подав, а я її - прийняв!

ТСН
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 11:30 8

У подопечных Юрия Максимова в случае победы еще сохранятся шансы на бронзовые награды

Комментарии