Карпаты – Динамо. Анонс

Львів може внести корективи в «золоту» гонку

У суботу, 12 квітня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть «Динамо», яке веде відчайдушну боротьбу у гонці за найвищі турнірні місця у чемпіонаті. «Карпати» після розгромної поразки від «Шахтаря» намагатимуться реабілітуватись перед своїми уболівальниками і перервати програшну серію проти «Динамо», яка триває вже 7 (!) матчів.

Новий поєдинок давніх суперників стане ювілейним 40-м в національних чемпіонатах. «Карпати» на своєму полі перемагали «Динамо» 4 рази, 4 рази грали з киянами внічию та програвали 11 разів. Саме «Карпати» у сезоні-1997/1998 стали першими у національних чемпіонатах, які зуміли двічі обіграти «Динамо». І саме «зелено-білі» у 2000 році стали першими, які завдали поразки «Динамо» з різницею у два м'ячі. Саме від «Динамо» «зелено-білі» пропустили найбільше голів за гру - 7 (!) у 2007 році. Востаннє «зелено-білі» перемагали у Львові киян ще у квітні 2010 року - після удару Батисти.

Після останнього приїзду «біло-блакитних» до Львова «Динамо» перемогло «Карпати» з рахунком 1:0 - після удару Ідейє. Саме Ідейє приніс перемогу «динамівцям» і в матчі першого кола поточного сезону у Києві, який також завершився з рахунком 1:0. Загалом в активі нігерійця вже 4 (!) голи у ворота «Карпат». «Зелено-білі» у домашніх зустрічах з киянами останній раз забивали більше одного гола ще у 2003 році.

У суботньому матчі проти «Карпат» Олег Блохін не зможе розраховувати на дискваліфікованих гравців - Вукоєвіча та Беланду, а також травмованого Гусєва. В лазареті Олександра Севідова в перебуває Даушвілі, під питанням поява на полі і Льопи. Натомість відбув вже дискваліфікацію захисник Балажіц.

Серед заявлених гравців обох команд у попередніх матчах голи забивали: «карпатівець» - Зеньов і «динамівці» - Гусєв та Вукоєвіч. Арбітр матчу Анатолій Жабченко з Сімферополя у чемпіонатах провів вже 36 ігор. «Карпатівці» при ньому ще не перемагали у п'яти матчах, в тому числі двічі програвши, а «динамівці» - не грали внічию у семи матчах: п'ять перемог та дві поразки.

За традицією до Львова підтримати «Динамо» приїде чисельна група вболівальників, у яких давні дружні стосунки з прихильниками «Карпат». Не випадково, що у день гри матчу на стадіоні «Україна» передуватиме і товариський поєдинок між уболівальниками львів'ян та киян. Ця гра відбудеться на «Арені Львів», символізуватиме єдність країни і буде черговим доказом того, що футбольні фанати прекрасно розуміють необхідність дружби та порозуміння у складний час.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Пидкивка - Костевич, Пластун, Балажиц, Пашаев - Чачуа, Голодюк, Федорчук - Бартулович, Зенев, Гладкий

«Динамо»: Рыбка - Макаренко, Вида, Драгович, Данилу Силва - Гармаш, Мигел Велозу - Ярмоленко, Аруна, Ленс - Мбокани

Дисквалификации: Вукоевич, Беланда («Динамо»)

Травмы: Даушвили («Карпаты») - Гусев («Динамо»)

Котировки букмекеров:
Bwin - 6,50 - 3,90 - 1,45
William Hill - 7,00 - 3,75 - 1,40

12 апреля, суббота
«Карпаты» - «Динамо»
Львов. Стадион «Украина». 17.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Анатолий Жабченко (Симферополь)
Прогноз Sport.ua - 1:2

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 07:56 1

26 апреля королевский клуб обыграл «Реал Сосьедад» 1:0

Комментарии