Первая «весенняя» победа Карпат

«Карпаты» переиграли «Севастополь» на своем стадионе

Перед початком гри учасники матчу команди вийшли на поле із синіми та жовтими кульками, які згодом під оплески вболівальників випустили у сонячне львівське небо. Акція пройшла у футболках з гаслами «Єдина країна, единая страна».

Щодо самого матчу, то після поразки в Ужгороді Олександр Севідов суттєво змінив стартовий склад. Тож в основі з'явилися Підківка, який після тривалої перерви повернувся у ворота, Гітченко, Чачуа, Костевич, Бохашвілі і Льопа. У складі «Севастополя» теж не обійшлося без кадрових ротацій. З перших хвилин вийшли на поле екс-карпатівці Федорів та Кузнєцов, дебютували у складі і новачки «моряків» Максимов і Цуррі.

«Карпати», як і належить господарям, активніше розпочали гру, і небезпечні моменти біля воріт Чуваєва не забарились. Спочатку Балажіц після передачі Льопи небезпечно пробив поруч зі штангою. Згодом намагався вразити ціль і центральний захисник Гітченко, який, до речі, проводив свій 50-й матч у чемпіонатах, але Чуваєв рятує ворота від неприємностей. Гості ж відповіли першим небезпечним ударом у виконанні Кузнєцова, але Підківка був на місці.

Обидві команди швидко переходили середину поля, і захисні редути суперників весь час були у напрузі. Якщо Федорчук пробив зльоту неточно, то Бохашвілі після передачі Федорчука вийшов на побачення з Чуваєвим і влучно пробив низом у дальній кут воріт. До речі, для Бохашвілі це був перший гол у Прем'єр-лізі (у 8-й грі). Міг відзначитися і Зеньов, який у падінні завдавав ефектного, але неточного удару. Атаки «зелено-білих» продовжувались і вже на удар капітана «Карпат» Голодюка дивом відреагував Чуваєв. Не зумів перехитрити воротаря «Севастополя» і Льопа.

Під час перерви тренери обійшлися без кадрових змін, але на початку другого тайму таки відбулась перша заміна, коли Льопу, який зазнав пошкодження, замінив Бартуловіч. Натомість підопічні Ангела Червенкова відповіли небезпечним контрвипадом, але удар Караваєва не став несподіванкою для Підківки. Не дозволив відзначитися воротар «Карпат» і досвідченому капітану «Севастополя» Ковпаку.

Гра на зустрічних курсах продовжувалась, і знову нагоду відзначитись змарнував Федорчук, удар якого розгадав Чуваєв. Не зумів перехитрити воротаря гостей і Бартуловіч. Потім відбулась серія замін в стані обох суперників, і на поле вийшов ще один екс-карпатівець Кожанов.

Пожвавлення та оплески на трибунах викликало і переміщення найпалкіших вболівальників «Карпат» у гостьовий сектор нечисленних фанатів «Севастополя», після чого всі разом дружно підтримували події на футбольному полі. Згодом усі присутні на стадіоні виконали Гімн України.

Тим часом, гості подовжували шукати нагоди уникнути поразки, але пройти оборонні редути «Карпат» було непросто. Хоча нагоду зрівняти рахунок мав Новак. І, як це часто буває у футболі, спрацювало старе правило, і джокер «Карпат» Гладкий зумів «пробити» Чуваєва - 2:0.

У підсумку «Карпати» перервали свою пропускну серію у чемпіонаті, яка тривала 12 ігор. «Севастополь» натомість збільшив свою сумну програшну у Прем'єр-лізі серію до п'яти ігор. Кримчани також продовжили безвиграшну у лізі серію при Ангелі Червенкові до семи ігор - одна нічия та шість поразок. Натомість збереглася традиція в короткій історії зустрічей суперників, і господарі поля знову перемогли.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ



«Карпаты» (Львов) - «Севастополь» - 2:0 (1:0)

Евгений Бохашвили, 18, Александр Гладкий, 85

«Карпаты»: Роман Пидкивка, Амбросий Чачуа, Андрей Гитченко, Валерий Федорчук, (Вадим Страшкевич, '65), Грегор Балажиц, Павел Пашаев, Дмитрий Лепа, (Младен Бартулович, '51), Олег Голодюк, Евгений Бохашвили, (Александр Гладкий, '74), Владимир Костевич, Сергей Зенев
«Севастополь»: Олег Чуваев, Дебатик Цурри, Евгений Неплях, Евгений Новак, Александр Караваев, Александр Максимов, Александрс Фертовс, Александр Ковпак, Сергей Кузнецов, (Владимир Лысенко, '60), Владимир Федорив, (Денис Кожанов, '66), Константин Ярошенко, (Фарлей Роза, '75)

Дмитрий Лепа, 27. Валерий Федорчук, 57. Грегор Балажиц, 73. Андрей Гитченко, 81. - Александр Максимов, 30.

Арбитр: Сергей Лисенчук (Киев)

Удары (в створ): 13 (9) - 12 (5)
Угловые: 4 - 2
Оффсайды: 5 - 3.

Зрителей: 7.800
Оценка поля: 4
Честная игра: 6,750 - 7,714.

КАРПАТЫ - СЕВАСТОПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

Александр Тишура Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 11:28 0

В минувший уик-энд «шпоры» проиграли «Арсеналу», еще раз обнажив серьезный пробел в подготовке

Комментарии