Карпаты – Волынь. Анонс

Футбольний рік у Львові розпочнеться з «галицько-волинського» дербі

У суботу, 15 березня, «Карпати» в рамках першого туру весняної частини чемпіонату у Львові прийматимуть географічних сусідів з «Волині», яких до того ж у турнірній таблиці розділяє лише один пункт. Поєдинок «зелено-білих» проти волинян стане ювілейним, 20-м, у національних чемпіонатах, причому на стадіоні «Україна» раніше жодного разу матчі не завершувалися внічию.

Востаннє «Волинь» приїжджала до Львова ще у листопаді 2012 року, коли «Карпати» після ударів Лукаса та Кенії перемогли з рахунком 2:0. Після цього суперники в матчі першого кола поточного чемпіонату у Луцьку зіграли внічию - 1:1. Тоді на гол Шикова гості відповіли голом Гладкого. Діючими голеадорами попередніх зустрічей є також «карпатівці» Зеньов, в активі якого два «волинські» м'ячі, та Голодюк - один гол. Серед волинян раніше забивав «Карпатам» і Лопес.

У «галицько-волинському» протистоянні луцька команда з серпня 2010 року не перемагає «зелено-білих» впродовж 7-ми ігор: дві нічиї та п'ять поразок. Підопічні Олександра Севідова намагатимуться перервати безвиграшну у Прем'єр-лізі серію «Карпат», яка триває вже 5 ігор: 3 нічиї та дві поразки. Цікаво, що «Волинь» приїде до Львова, маючи безвиграшну гостьову серію з 15 (!) ігор: 5 нічиїх та 10 поразок.

Під час зимової перерви у чемпіонаті лави суперників поповнили і 2 легіонери. До «Волині» перейшов вихованець сербської «Црвени Звезди» Рогач, а до «Карпат» повернувся білорус Ковель. У складі «зелено-білих» не зможуть вийти на поле дискваліфіковані Льопа та Мірошниченко.

Раніше тренерські шляхи команд Севідова та Кварцяного перетиналися вже 5 разів, і перевага на стороні підопічних керманича «зелено-білих» - 3 перемоги та дві нічиї. Оскільки нещодавно президенту та головному тренеру «Волині» було зроблено складну операцію на серці, то терміни повернення Кварцяного на тренерську лаву «Волині» наразі невідомі. Тренувальним процесом і підготовкою команди до першого матчу весняної частини чемпіонату займаються його асистенти, які мають і відношення до Львова та його команди. Богдан Блавацький є вихованцем львівського футболу, а Володимир Дикий та Сергій Чабан свого часу успішно захищали кольори «Карпат».

За плечима досвідченого столичного арбітра матчу Сергія Березки вже 66 ігор у Прем'єр-лізі. Березка провів вже 5 ігор за участю «Карпат»: +2=1-2 та 4 матчі за участю «Волині»: +1=1-2. На завершення зазначимо, що матч «Карпати» - «Волинь» стане благодійним. Всі кошти від продажі квитків передадуть людям, які постраждали на київському Майдані.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Ильющенков - Мартынюк, Пластун, Балажиц, Пашаев - Даушвили, Голодюк, Федорчук, Бартулович - Зенев, Гладкий

«Волынь»: Недилько - Парцвания, Масло, Шершун, Гошкодеря - Рогач, Скоба, Матей, Бабатунде - Бикфалви, Селин

Дисквалификации: Лепа, Мирошниченко («Карпаты»)

Котировки букмекеров:
Bwin - 1,95 - 3,20 - 3,65

15 марта, суббота
«Карпаты» - «Волынь»
Львов. Стадион «Украина». 17.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Сергей Березка (Киев)
Прогноз Sport.ua - 1:0

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 07 мая 2024, 11:58 0

Британец оценил прогресс украинского чемпиона

Комментарии