Мемориал Гранаткина. Украина и Финляндия разыграют 11 место

Сборная Украины U-18 уступила сверстниками из Чехии в серии пенальти

Юнацькій збірній Україні U-18 залишилось провести останній матч на Меморіалі Гранаткіна в цьому році. 11 січня збірні України та Фінляндії в очному протистоянні розіграють 11-12 місця на турнірі. Це стало зрозуміло, коли вони поступилися в стикових матчах Чехії та Естонії відповідно.

Матч за участю наших хлопців замикав ігрову програму сьогоднішнього дня. Підопічні Олександра Головка вийшли надзвичайно налаштованими на гру. Проте вже на 8 хвилині матчу опинилися в ролі наздоганяючих − Єфанов діставав м'яч із сітки власних воріт після удару Шика. Це був перший небезпечний момент у цьому матчі: Шик, після подачі кутового, краще за всіх вистрибнув і пробив. М'яч залетів у ворота, торкнувшись когось із захисників.

Пропущений гол не налякав українців, які всіма силами пішли вперед і мали декілька можливостей забити та, навіть, перевірили поперечину воріт Чехії: Зотько завдав дальній удар - у поперечину, а Бєсєдін не зміг добити.

Чехи організували контр випад. Шик після подачі Хелешіца мав можливість відзначитися вдруге, але цього разу пробив вище воріт. А за кілька хвилин до перерви чехи отримали право на штрафний. Сухан бив у ближній кут та м'яч пройшов поруч зі штангою. Ще до перерви збірна Чехії заробила черговий штрафний - Кодр пробив вище воріт. Взагалі, стандартні положення з боку чехів були дуже небезпечними.

У другій половині гри глядачі так більше і не побачили забитих м'ячів. Долю матчу визначали за допомогою серії післяматчевих пенальті, яка, до речі, стала третьою поспіль сьогодні. Тренер українців на 90-й хвилині матчу зробив тактичну заміну − у воротах замість Єфанова з'явився Cолдатенко, який раніше неодноразово рятував українців в післяматчевих лотереях. Проте, цього разу фортуна була не на нашому боці - чехи свої удари реалізували, натомість українці допустили два промахи − не забили Лук'янчук та Стефурак.

Тепер українці будуть грати за 11 місце. Цей матч відбудеться 11 січня о 14.30 за київським часом.

Меморіал Валентина Гранаткіна-2014

Чехія - Україна 1:1 (0:0), пен. 4:3

Чехія: Ворел, Такач, Шиша (Щотковскі, 80), Мучуся, Хелешіц, Кулханек, Шик, Кодр, Сухан (Хоніш, 85), Кодеш (Шура, 61), Зорван (Млчак, 70)

Україна: Єфанов (Солдатенко, 90), Куксенко, Палюх, Душин (Лучкевич, 51), Квич, Бєсєдін, Зотько, Штаненко, Лобай, Клоц (Лук'янчук, 56), Клак (Стефурак, 60)

Голи: Шик (8), Зотько (45).

Попередження: Кулханек (32), Лобай (42).

ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 00:32 3

«Наполи» хочет купить Судакова

Комментарии