Старт заказывали?

Sport.ua представляет первый этап Кубка мира по биатлону

Уже сьогодні по обіді біатлоністи вперше вийдуть на офіційний старт у новому сезоні. Сезон, що буде повний на відкриття і розчарування. Сезон, який подарує нам море інтриги і переживань. Олімпійський сезон, в кінці кінців. Усе це розпочнеться в шведському Естерзунді уже 24 листопада. Першою гонкою сезону стане змішана естафета, а окрім неї в Швеції пройдуть індивідуальні гонки, а також спринти і пасьюти.

Напрочуд важко казати про якісь шанси чи надії перед стартом сезону. Перший етап - це завжди обкатка. Ми з вами можемо судити про певні кондиції спортсменів лишень за результатами контрольних гонок, що як ви розумієте, не є об'єктивним показником. Деякі спортсмени набирали форму на відкритому кубку Норвегії в Шушені. Там відбулися спринтерські гонки, а також масс-старти. За результатами цих гонок перемоги святкували Еміль Свендсен (спринт) і Король Бйорндален (масс-старт), що стосується жінок, то двічі перемогла досвідчена німкеня Андреа Хенкель. Раз ми вже згадали Шушен, то згадаймо й той факт, що там змагалися і наші співвітчизники. Валя Семеренко навіть піднімалася на п'єдестал в гонці з масовим стартом, фінішувавши другою.

Шушен - це всього лиш підготовка і для біатлоністів він уже давно в минулому. Тепер їхня ціль вдалий старт сезону, який розпочинається уже зараз. Знову повертаючись до нашої збірної, треба сказати, що етап пропустить Віта Семеренко, яка підхопила застуду минулого тижня. Усі інші збірники в нормі і готові до початку змагань. Усі найсильніші готові до старту і в інших країнах.

Цей етап буде дуже довгим, він розтягнеться аж на тиждень і триватиме з 24 листопада по 1 грудня. Перша гонка сезону - змішана естафета, скоріш за все буде не суто спортивною, але й комерційною. Вона повинна сповістити усіх любителів біатлону, що сезон офіційно розпочався. Окрім того, для спортсменів це чудовий шанс «обкатати» трасу і перевірити себе на фоні інших за декілька днів до особистих стартів. Тим не менш, спортивний принцип не відійде на другий план. У цьому можна переконатись, просто глянувши на старт-листи. На старт й справді вийдуть ледь не всі найсильніші. Жодна з топ-команд не дозволила собі виставити резервний склад на цю гонку. Склад збірної України буде наступним: Олена Підгрушна на першому етапі, далі Валя Семеренко, перший чоловічий етап за Сергієм Семеновим, а фінішуватиме Андрій Дериземля. Склад бойовий і рівний. Якраз завдяки цій гонці біатлоністи остаточно «в'їдуть» в сезон і знову вийдуть на старт уже в індивідуальних гонках в середу і четвер.

Ну і куди ж без невеличкого екскурсу в історію (не дуже давню). У минулому сезоні саме в Естерзунді у четвертій гонці сезону на п'єдестал піднялася Олена Підгрушна, це був перший подіум для українців у тому щасливому сезоні. Будемо тримати кулаки за наших спортсменів протягом усіх 7 гонок етапу і вірити в них! Не забувайте, що онлайн-трансляція першої гонки сезону буде вестить на Sport.ua!

Олексій Мандзій, Sport.ua

Календар етапу в Естерзунді:

24 листопада, 16:30 (за київським часом) - змішана естафета.
27 листопада, 18:15 - жінки. Індивідуальна гонка (15 км) .
28 листопада, 18:15 - чоловіки. Індивідуальна гонка (20 км).
29 листопада, 18:45 - жінки. Спринт (7.5 км).
30 листопада, 16:15 - чоловіки. Спринт (10 км).
1 грудня, 12:30 - жінки. Гонка переслідування (10 км).
1 грудня, 14:30 - чоловіка. Гонки переслідування (12.5 км).

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 28 мая 2024, 07:48 2

Гарет Дэвис считает, что Тайсон проиграл из-за позерства

Комментарии