Сергій ПІДДУБНИЙ: «Ніхто голову не опускає»

«Кардинал-Рівне» – «Ураган» – 3:5. Післяматчеві коментарі головного тренера рівнян

Примусивши трохи зачекати, головний тренер МФК «Кардинал-Рівне» Сергій Піддубний задовольнив своїми відповідями найдопитливіших журналістів.

- Щоб зробити детальний аналіз, потрібно перш за все переглянути відео і лише тоді можна буде розбирати помилки. А так по ходу гри, що я можу сказати по пам'яті. Матч складається з кількох складових, які впливають на його підсумок - везіння, готовність гравців і кваліфікація суддів.

Стосовно везіння, то не можу сказати, що нам сьогодні не щастило. З цим по грі все більш менш було нормально.

А ось щодо кваліфікації суддів, то було досить багато спірних моментів, деякі з яких були переломними в матчі. Дали 6-й фол на рівному місці, а це вже шанс супернику. Нам забили другий гол і це вже півшансу команді суперника. Я все-таки вважаю, що два рази гравець тікає один в один і якщо першого разу до воріт було трохи далі, то вдруге було 7 метрів, а це явна можливість забити гол, і це перебивають свистком…

До нас приїжджали судді, пояснювали під час демонстрації окремих моментів, які порушення і як караються. І такий точно момент нам демонстрували, там гравець отримав червону картку. Але, що є то є.

А ось, що стосується нашої команди, то я можу так сказати. Можливо я помилився з тим, що на 100% ще не готові і Тригубець, і Маринюк. Можливо треба було більше варіювати складом. Але знову ж таки, травмувався на початку гри Дармовіс і його потрібно було замінити, а отже треба було покроїти четвірки. А це в свою чергу вплинуло на командну гру. І взагалі на грі позначилося те, що довго не тренувалися Тригубець, Фаренюк, Басич. Вони вибилися з ігрового ритму. Правда, Мар'ян зіграв не погано, але я вважаю, що його готовність не на 100 відсотків. І в цілому, все це так склалося, що ми гри не виграли, тому що робили помилки, і суперник сьогодні був на рівні. Була досить важка гра, «Ураган» нав'язував нам свою гру. Гравці в них індивідуально сильні, нав'язують боротьбу і з ними дуже тяжко грати. Можливо тому ми багато боротьби програли. Ось такий коментар.

Можливо, нам у деяких моментах не вистачало концентрації і не було стовідсоткової готовності гравців. Все-таки, я вважаю, що не всі гравці в оптимальній формі підійшли зараз. Але по-іншому не можна, адже футболісти лише через ігри набирають форму. І я думаю, що і Маринюк, і Тригубець, і Фаренюк будуть із кожною грою добавляти. І в наступних матчах ми будемо показувати більш видовищну і результативну гру на нашу користь.

Пауза в чемпіонаті для нас з однієї сторони мінус, але з іншої, можливо, і плюс. У нас були травмовані гравці. Так, Тригубець почав тренуватися лише два дні тому. Маринюк вже трохи довше тренується. А Басич і Фаренюк лише тиждень. Проте цього мало, якби ми грали раніше, то взагалі не було б кому грати. Тому сказати, що пауза для нас була мінусом - складно. Можливо, іншим гравцям це стало мінусом. Але загалом, за цей час в нас більше гравці по відновлювалися, і зараз якраз є шанс їм набрати форму через ігри.

Наступні матчі - ми по-любому покажемо вже більш якісний футзал. Хоча і сьогодні ми моментами грали не погано. Не можна сказати, що ми програли в чисту. Була боротьба. Перший тайм, вихід два в нуль, і ми не забили гол. Одразу рикошет і - 0:1. Згодом суддя дав нам 6-й фол - 0:2. Це вже треба відіграватися, а це досить велика фора. А потім - 1:2, і після перерви ми пропускаємо третій гол. Це футбол, тому спрогнозувати все складно. А додати в грі не було як, тому що гравці на даний момент не мають оптимальної форми. Але це все поправимо.

На даний час в лазареті лише Когут, складно сказати скільки йому ще треба часу, треба питати в лікаря. Він зараз тренується, але за індивідуальною програмою. Шкода, що сьогодні травмувався Дармовіс. Не знаю серйозність його травми, але цьому хлопцю явно не везе. Я розраховував на нього в другій четвірці, свою роботу там він мав робити. Але бачте він травмувався, і його треба було міняти. І вже не було в нас такої оборонної ланки. Довелося йти на атакуючий футбол. Це взагалі моя помилка, тому що «полізли» в атаку і нарвалися на контратаку, тому так все і вийшло. Але ще раз наголошую - це футбол і все не з прогнозуєш.

Загалом хлопці старалися, були якісь награні комбінації. Проте щось нам ще не вистачає, але будемо працювати над цим. Ніхто голову не опускає, і те що ми будемо боротися за вихід у четвірку - це точно.

Гру з «Локомотивом» нам перенесли на 9 січня і тепер нам доведеться грати дві гри через день. Якщо в нас усі будуть у формі, всі будуть грати, то в нас буде три четвірки і щось можна буде міняти, варіювати зі складом. Тоді нічого страшного не буде, а ось якщо буде як зараз, тоді звичайно складніше. Хоча в нас є люди, які можуть замінити. Раніше ми будували гру на контратаках - другим номером, а зараз вже хочемо нав'язувати свою комбінаційну гру. Зараз я роблю ставку на людей, які можуть це зробити, але вони ще поки що не готові.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 08:01 0

«Бенфика» с 1963 по 1965 год не проигрывала на протяжении 48 матчей