Кардинал-Ровно – ЛТК. Анонс

Гра непримиренних суперників

Друга домашня гра МФК «Кардинал-Рівне», на цей раз із «ЛТК», повинна подарувати вболівальникам цікавий футбол. Не дивлячись на те, що луганчани, видавши у минулому сезоні найкращий в своїй історії результат, у міжсезоння залишились без більшості своїх лідерів. Голкіпер Пітуля, польові гравці: Кузь, Свиридов, Рось, Шпигар, Дмитро Іванов - це ті футболісти, які в більшості матчів були обличчям колективу і протягом сезону відігравали головні ролі в команді в цьому сезоні виступатимуть в інших колективах. Натомість поповнили «ЛТК» дебютанти Екстра-ліги: Мілінький, Мануйленко, Чорний (він вже встиг залишити команду) і Лисенко, які раніше грали лише в першій лізі, причому не в минулому сезоні, а в позаминулому. Окрім того в команду прийшли з МФК «Кардинал-Рівне» Олександр Вершинін і з львівської «Енергії» Павло Пічкуров. Тому зараз перед Романом Ковальчиком у чергове стоїть завдання виховати молодь і зробити з неї міцний колектив, а це головний тренер луганчан демонстрував вже не раз.

Якщо в перших трьох матчах луганчани зазнали поразок, поступившись почергово: 1:5 в Івано-Франківську, 0:1 в Луганську лідеру «Єнакієвцю» і 2:3 в Хмельницькому, то вже в попередньому турі їм нарешті, до речі, як і рівнянам, вдалося здобути першу в сезоні перемогу - 6:3, і причому не в матчі зі звичайним середнячком, а над самою львівською «Енергією», за палкої підтримки своїх вболівальників. Отже всього за кілька тижнів Роману Ковальчику вдалося більш-менш налагодити гру і знайти необхідні слова до своїх підопічних.

На жаль, не зможе допомогти своїй команді в Рівному в матчі проти «кардиналівців» Володимир Разуванов. Травма, якої зазнав футболіст у матчі 5 туру Екстра-ліги проти «Енергії», виявилась більш серйозною, ніж передбачалось. Тому Володимир буде вимушений пропусти два тижні ігор. Отже в Рівному Разуванов проти «Кардинала» не гратиме, і, скоріш за все, повернеться в стрій не раніше 4-го листопада, в домашній зустрічі «ЛТК» із «Локомотивом».

А щодо господарів, рівнян, то після стартових нічиїх (1:1 у Харкові і Івано-Франківську), «кардиналівці» в рідних стінах не змогли впоратися з лідером «Єнакієвцем», поступившись - 2:4. І ось нарешті в 5-му турі в Хмельницькому здобули першу перемогу в сезоні з рахунком 4:2.

Як бачимо, обидві команди в попередньому турі святкували вікторію, правда, МФК «Кардинал-Рівне» в гостях, а «ЛТК» в рідних стінах. І тепер кожний з колективів намагатиметься продовжити переможну серію і в свою чергу довести, що попередні успіхи були не винятком, а закономірністю. А ось кому це вдасться найкраще покаже сама гра.

Матчі між цими командами завжди проходять у цікавій безкомпромісній боротьбі і викликають неабиякий інтерес у вболівальників, адже команди не жаліють сил і викладаються в них на повну силу, намагаючись якомога частіше радувати вболівальників футбольним дивом, а саме голами. Перемога однієї із команд дозволить колективу суттєво покращити турнірне становище. Рівняни, враховуючи те, що львів'яни пропускатимуть тур, як мінімум піднімуться сходинкою вище, а якщо «Ураган» не впорається в рідних стінах з лідером «Єнакієвцем», то й взагалі займуть почесне друге місце. Натомість у разі перемоги «ЛТК», луганчани, як мінімум, зможуть обійти рівнян, а якщо пощастить, і поразок зазнають івано-франківці і хмельничани, то й взагалі отримають нагоду потрапити на третю сходинку. Це ще раз підтверджує, що обидві команди боротимуться лише за перемогу, в Екстра-лізі мирних угод ці колективи ще не підписували, тому навряд чи ця гра закінчиться в нічию.

Так, у минулому сезоні команди зустрічалися 4 рази і здобули по дві перемоги в гостях і дома, різниця забитих і пропущених 12:15 на користь луганчан. Із 12 забитих у МФК «Кардинал-Рівне» більше одного голу забили Чернієнко і Вершинін по 3, Басич і Бондар по 2, а в «ЛТК» Свиридов - 4, Рось - 3, Литвинов і Кузь - 2. З числа кращих бомбардирів очних зустрічей у рівнян залишилися Чернієнко і Басич, до речі Вершинін у звітному сезоні виступає за «ЛТК», а в луганчан лише Литвинов, адже Свиридов і Рось поповнили «Єнакієвець», а Кузь, як і Бондар з МФК «Кардинал-Рівне», перейшов в «Енергію».

Але незважаючи на це, в нинішніх складах команд є кому забивати, а тому на вболівальників чекає захоплюючий двобій, багатий на гольові моменти та не обділений інтригою, матч перебіг якого передбачити наперед досить складно. А ось чия тактика візьме гору - Сергія Піддубного чи Романа Ковальчика, про це ми дізнаємося лише після фінального свистка. І нехай переможе сильніший.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

25 октября, пятница
«Кардинал-Ровно» (Ровно) - «ЛТК» (Луганск)
Ровно. Спорткомплекс ДЮСШ-4. 17.00
Арбитры: Олег Коваленко (Донецк), Дмитрий Беспорочный (Харьков)
Судейский наблюдатель - Виталий Олейник (Киев)
Прогноз Sport.ua - 6:2

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 октября 2024, 20:53 6

Артема Довбика ждет очередная смена тренера

Комментарии