Головко став тренером збірної України

Екс-захисник київського "Динамо" повезе юнацьку збірну (U17) до Мінська

У середу, 3 січня, юнацька збірна України 1990 р.н. (U17) зібралася на олімпійській базі у Кончі-Заспі для проведення навчально-тренувального збору напередодні старту у ІІІ Міжнародному юнацькому турнірі на призи Білоруської федерації футболу та мінського міського виконавчого комітету. Ці представницькі змагання, в яких братимуть участь вісім збірних, проходитимуть у Мінську (Білорусь) з 8 по 14 січня.

Як відомо, старшого тренера команди Юрія Калитвинцева 19 грудня 2006 року було призначено наставником дублюючого складу київського "Динамо", тому до травня ц.р. роботу у збірній він суміщатиме з клубною діяльністю.

Перший тренер керуватиме підготовкою збірної до білоруських стартів, а до Мінська делегація вирушить 7 січня без свого наставника. Там діями команди будуть керувати Юрій Мороз (другий тренер) та Олександр Головко. Для зіркового екс-захисника київського "Динамо" та національної збірної України (58 матчів, 13 разів виводив команду з капітанською пов'язкою) це буде тренерський дебют.

Організатори турніру розділили вісім збірних на дві групи.

Група А: Білорусь, Азербайджан, Словаччина, Литва
Група В: Польща, УКРАЇНА, Латвія, Молдова

Польща:
Українці зустрічалися з поляками у вересні 2006 року у фіналі Кубка Сіренки. Тоді матч завершився поразкою нашої команди з рахунком 1:2. Єдиний м'яч з пенальті забив Артур Карноза.

Молдова:
У березні в Одесі українці двічі здолали молдовських однолітків - 3:2 (Шевчук, Петров, Мельник) та 3:1 (Коркішко, Петров, Печеркін).

Латвія:
Не зустрічалися.

Першу гру українці проведуть у вівторок, 9 січня, проти збірної Латвії. 10 січня нам протистоятиме Польща, а 12-го - Молдова. Переможці груп розіграють між собою призові місця турніру.

Склад збірної України:

Воротарі: Богдан ПАЦЮК (РВУФК Київ), Антон СИТНІКОВ ("Динамо" Київ).

Захисники: Дмитро ПОГРЕБНЯК ("Динамо" Київ), Олександр СТЕЦЕНКО ("Відрадний" Київ), Володимир ПІДВІРНИЙ ("Карпати" Львів), Максим МАКСИМЕНКО, Максим БІЛИЙ (обидва - "Шахтар" Донецьк), Сергій КРИВЦОВ ("Металург" Запоріжжя).

Півзахисники: Кирило ПЕТРОВ ( "Динамо" Київ), Артур КАРНОЗА, Євген ШАХОВ (обидва - "Дніпро" Дніпропетровськ), Дмитро КУШНІРОВ (РВУФК Київ), Сергій ГЕРАЩИНКОВ, Ярослав ЯМПОЛЬ (обидва - "Шахтар" Донецьк).

Нападаючі: Дмитро КОРКІШКО, Сергій ШЕВЧУК (обидва - "Динамо" Київ), Ілля МИХАЛЕВ, Віталій ВІЦЕНЕЦЬ (обидва - "Шахтар" Донецьк).

У команді - один дебютант, півзахисник донецького "Шахтаря" Ярослав Ямполь (70 мачтів, 29 голів у змаганнях Дитячо-юнацької футбольної ліги України).

Нагадаємо, що українці проводять підготовку до елітного раунду чемпіонату Європи-2007 серед юнацьких збірних до 17 років. Зазначимо, підопічні Юрія Калитвинцева потрапили до другої підгрупи, де їх суперниками стали однолітки з Італії, Словаччини та Чехії. Матчі цього квартету вирішено провести в Італії, у містечку Борденоне, що поблизу Удіне.

Календар матчів за участю нашої команди:
24.03. Україна - Словаччина
26.03. Україна - Чехія
29.03. Україна - Італія

Відзначимо, що фінальну частину чемпіонату Європи-2007 пройматиме Бельгії (2-13 травня 2007). Усі матчі елітного раунду буде зіграно до 1 квітня, а вже 4 квітня визначиться фінальна пулька, де до бельгійців приєднаються 7 переможців своїх груп.

Офсайт ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 30 апреля 2024, 07:42 19

Франк Лебеф высказался об игре украинского вингера