Карпаты – Говерла. Анонс

«Карпати» боротимуться за першу перемогу на «Україні»

У неділю, 25 серпня, «Карпати» на стадіоні «Україна» прийматимуть сусідів як географічних, так і турнірних - ужгородську «Говерлу». Вболівальники «зелено-білих» сподіваються, що у карпатському дербі львівська команда нарешті здобуде довгоочікувану першу перемогу у чемпіонаті.

Історія зустрічей «Карпат» та «Говерли» бере свій відлік ще зі союзних часів - з 1990 року, і нове західноукраїнське протистояння стане вже 13-м, в тому числі сьомим у Львові. І незалежно від рангу змагань баланс попередніх домашніх зустрічей віддає перевагу господарям, які перемагали шість разів та один раз грали внічию. Востаннє «Карпати» приймали «Говерлу» 21 жовтня 2012 року, коли на удар Райчевіча господарі відповіли влучним ударом Гладкого. У травні цього року в Ужгороді «Говерла» зуміла вирвати перемогу над «Карпатами», у складі яких знову відзначився Гладкий, якому, до речі, в суботу виповнилося 26 років. Серед діючих гравців у попередніх матчах голи забивали також «карпатівець» Ткачук та закарпатці Микуляк, Ле Таллек та Трухін.

Наставник «Карпат» Олександр Севідов у минулому сезоні очолював саме «Говерлу» і добре знає можливості більшості нині діючих гравців суперника «зелено-білих». Гольова серія «Карпат» у матчах проти ужгородського клубу розпочалась ще у 2007 році і триває шість ігор - 8 м'ячів. Тож вболівальники сподіваються, що львів'яни у недільній грі нарешті відкриють лік домашніх голів та перемог у цьому сезоні.

Раніше різні команди нинішнього керманича «Говерли» В'ячеслава Грозного та Олександра Севідова зустрічалися два рази і перевага на боці Севідова: перемога та нічия. Закарпатці після шести турів мають стільки ж очок, що й «Карпати» - по чотири пункти, але позаду у «Говерли» вже матчі з «Шахтарем», «Динамо», «Дніпром» та «Металістом», з якими «зелено-білі» ще не зустрічалися. З особливим настроєм готуються до поєдинку у Львові гравці «Говерли» Кополовець та Єзерський, які свого часу успішно виступали і за «Карпати».

«Говерла» вже з вівторка готується до недільного матчу на львівському стадіоні СКА, бо за деякими даними на Закарпатті несподівано виникла проблема зі станом футбольних полів. Наставник закарпатців В'ячеслав Грозний, для якого це буде 140-й у лізі матч в ролі головного тренера, напередодні матчу з «Карпатами» зазначив: «Думаю, буде наднапружений поєдинок, львів'яни ще не вигравали вдома, не забили в рідних стінах жодного м'яча. І це для нас не дуже добре, бо суперник будь-якою ціною, з максимальною віддачею та майстерністю схоче отримати свій перший виграш у чемпіонаті. Нам би цього не хотілося, а хотілося б здобути на виїзді виграшні очки. Це буде важко, бо матчі з чотирма грандами вихолостили нас, інакше потрібно налаштовуватися психологічно».

Головним арбітром матчу призначено киянина Сергія Березку, при суддівстві якого «Карпати» набирали очки у двох з чотирьох матчах. «Говерла» ж усі три матчі при суддівстві Березки програла.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Пидкивка - Тищенко, Пластун, Балажиц, Пашаев - А.Ткачук, Голодюк, Бартулович, Федорчук - Васин, Гладкий

«Говерла»: Надь - Цурри, Орош, Лисицкий, Лазевски - Люлька, Балафас, Трухин, Иканде - Лысенко, Ле Таллек

Травмы: Лепа («Карпаты»)

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Bwin - 2,15 - 3,10 - 3,20
William Hill - 2,05 - 3,10 - 3,60

25 августа, воскресенье
«Карпаты» - «Говерла»
Львов. Стадион «Украина». 17.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Сергей Березка (Киев)
Прогноз Sport.ua - 2:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 00:13 3

Максим Воронов отличился первым голом за «Атлетико Паранаэнсе»

Комментарии