Виктор ЛЕОНЕНКО: «Шахтер проиграет Динамо только случайно»

Украинский специалист сделал собственный прогноз на матч в Донецке

- Якщо «Шахтар» програє киянам, то лише випадково, - говорить він. - Бо у гірників є своя поставлена гра, а «Динамо» поки мучається на полі. Тому я казав раніше і зараз кажу, що «Шахтар» можна привітати з першим місцем завчасно. Бо вони виглядають найбільш солідно. «Динамо» непогано грало на об'єднаному турнірі, але в офіційних матчах тієї легкості не проглядається. На мою думку, у той період кияни були у найкращій формі серед решти команд, які тільки-но розпочали готуватися до сезону. Коли прийшла пора офіційних матчів, їхня перевага зникла».

- Тобто ви впевнені у перемозі гірників?
Повторюся, «Динамо» може виграти у цьому матчі завдяки якомусь збігу обставин. Однак у чемпіонаті не переможе. Не може швидко знайти свою гру команда, де нових гравців купують пачками.

- Чиї новачки виглядають краще? «Шахтаря» чи «Динамо»?
Тут усе очевидно. У «Динамо» мені сподобався лише Мбокані. Але кому він забивав? «Говерлі», «Волині» чи «Севастополю»? Це ще не той рівень, щоб дати ствердну відповідь.

- Як можете оцінити гру Беланда?
- Я обіцяв Ігорю Михайловичу, що не буду обговорювати у пресі дії новачків «Динамо». Якщо у них є Божа іскра, то рано чи пізно заграють. Я у своєму дебютному матчі за «Динамо» теж не забив. Але ні грама не сумнівався у тому, чи заграю в Києві. Просто виходив і грав. І голи прийшли. А зараз дивлюся на Луіса Адріано і дивуюся: з 10 моментів він заб'є один гол. Яким є насправді Беланда, побачимо у Донецьку. Можна було дати шанс і Роману Безусу. Якщо у нього вірять у Києві - значить, скоро заграє. Якщо вже не вірять, то даю 70%, що невдовзі шукатиме іншу команду.

- Не насторожує, що з Києва йдуть переважно українці?
- Нічого страшного. Є ще Блохін, Баль, Михайличенко. Останні двоє у непоганій формі. Недавно з ними грав. По тій грі, яку «Динамо» демонструвало в Ужгороді, ні Михайличенко, ні Баль каші не зіпсують.

- Чи прояснилося ваше майбутнє? Коли на вас можна чекати у програмі «Про футбол»?
- Думаю, що з'явлюся не раніше 11 серпня. Однак можу продовжити роботу на іншому каналі. До завтра маю визначитися.

Юрій СТРИГУН, gazeta.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 21:45 0

На Олимпиаду от Азии пробились Япония, Узбекистан, Ирак

Комментарии