Карпаты – Ворскла. Анонс

У новий сезон – з оновленим складом

У неділю, 14 липня, на львівському стадіоні «Україна» відбудеться відкриття нового футбольного сезону, у який «Карпати» входять з новим наставником Олександром Севідовим і суттєво оновленим підбором гравців. Першим суперником львівського клубу у 23-му національному чемпіонаті стане «Ворскла», кольори якої також «зелено-білі».

В історії зустрічей суперників це буде ювілейна 45-а гра «зелено-білих» суперників. В рамках чемпіонатів України зіграно вже тридцять ігор. У Львові «Карпати» перемагали вісім разів, а «Ворскла» - п'ять. Останнє «зелено-біле» дербі відбулося на «Україні» 1 грудня минулого року і завершилось перемогою «Карпат» - 2:0. Тоді відзначилися Ігор Худоб'як та Олександр Гладкий.

До нового сезону обидва суперники готувалися у Словенії під керівництвом нових головних тренерів. Для наставника «Карпат» Олександра Севідова це буде вже третій клуб у Прем'єр-лізі - після донецького «Металургу» та «Говерли», діями яких він керував у 70-ти матчах. Під час літнього міжсезоння тренувальним процесом «Ворскли» керував екс-гравець полтавського клубу Василь Сачко, проте через відсутність відповідної ліцензії формально головним тренером вважається його помічник Анатолій Момот, який раніше вже очолював полтавчан.

У складі «Карпат» очікується дебют багатьох нових виконавців. «Ворскла» вирушає до Львова з декількома новачками. Поповнили ряди полтавчан Денис Дедечко («Кривбас»), Олег Міщенко («Говерла»), Віталій Рябушко («Кремінь») та воротар Олександр Ткаченко («Динамо»). Особливу ж увагу господарям поля слід приділити кращому у лізі голеадору «Ворскли» албанцю Янузі (25 м'ячів), який раніше вже тричі «розписувався» у воротах «Карпат». У ці дні проходить реконструкція і стадіону «Ворскла», яка перші два тури зіграє в гостях. У разі появи на полі цікавим обіцяє бути і протистояння колишніх одноклубників по «Кривбасу», а нині новачків команд - Младена Бартуловіча, Валерія Федорчука, Павла Пашаєва, Дениса Мірошниченка, Андрія Гітченка (усі - «Карпати») і Дениса Дедечка («Ворскла»).

Головним арбітром поєдинку призначено 41-річного Сергія Березку з Києва (58 ігор у Прем'єр-лізі), при суддівстві якого «Карпати» перемагали один раз у трьох іграх, а «Ворскла» - два рази у восьми матчах.

14 липня, до речі, виповнюється 119 років українському футболу, літопис якого започаткувався саме у Львові. Так що «Карпатам» пасувало би перемогою зробити подарунок своїм уболівальникам.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Мысак - Гитченко, Пластун, Балажиц, Пашаев - Ксенз, Ткачук, Федорчук, Бартулович - Гудыма, Гладкий

«Ворскла»: Непогодов - Лагос, Курилов, Даллку, Сапай - Дедечко, Чеснаков, Ребенок, Маркоски - Мищенко, Янузи

Травмы: нет

Дисквалификации: нет

Котировки букмекеров:
Bwin - 2,30 - 3,20 - 2,80
WilliamHill - 2,35 - 3,10 - 2,65

14 июля, воскресенье
«Карпаты» - «Ворскла»
Львов. Стадион «Украина». 17.30
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
Арбитр: Сергей Березка (Киев)
Прогноз Sport.ua - 2:1

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 16:38 3

Завершен регулярный сезон в Чемпионшипе, в АПЛ вышли Лестер и Ипсвич

Комментарии