Иван ГОНЧАР: «В этом году мы получили немалый опыт»

Президент «Спортлидера+» подвел итоги минувшего сезона

Президент ФК «Спортлідер+» Іван Гончар у інтерв'ю клубній прес-службі підбив підсумки дебютного сезону команди у Екстра-лізі, а також розповів про життя та перспективи клубу

- Іване Ярославовичу, ФК «Спортлідер+» вже рік серед команд Екстра-ліги. У когорті найсильніших комфортно?
- Я думаю, що комфортно. Ми цього року здобули чималий досвід, який пішов команді і керівництву на користь.

- Як вважаєте, медалі цього сезону у Екстра-лізі розподілились справедливо?
- Я думаю, що медалі розподілились справедливо, перемогли найсильніші, і тут все залежало від концентрації та фізичної підготовки команд…

- …Тобто «Локомотив» справедливо став першим?
- «Локомотив» справедливо посів першу сходинку. Команда складена з українців, має добротну школу, яка дає хороше підсилення основному колективу і тренера високого рівня.

- Як новачок Екстра-ліги сезоном задоволені? Що вдалося виконати, а що ні?
- Я думаю, що все, що ми могли зробити у перший рік в Екстра-лізі, ми виконали. Щоб досягти чогось більшого, треба час. Ми сформували команду практично з нуля, в якій було багато нових виконавців. Треба було награвати склад. Але головне те, що здобули неоціненний досвід, і думаю, що далі будемо показувати кращі результати.

- 7 вересня стартує новий чемпіонат. Чого Ви очікуєте від «Спортлідера+» в наступному сезоні?
- Від «Спортлідера+» в наступному сезоні всі очікують, що команда заграє набагато краще. У нас вже новий зал, кращі умови, тому думаю, що команда буде претендувати на «Фінал чотирьох».

- Яке ваше бачення розвитку футзалу в нашій країні, що стосується Екстра-ліги, Першої ліги та Другої ліги?
- Багато людей хочуть збільшення команд в Екстра-лізі. Я думаю, що збільшувати кількість учасників елітного дивізіону потрібно поступово, щоб не знизити рівень головних футзальних змагань нашої країни. На мою думку, 10 команд - це максимальна кількість учасників Екстра-ліги. Більше команд не потрібно, тому що це ослабить рівень Першої ліги а перший дивізіон повинен готувати виконавців для головного турніру країни. Якщо буде багато бажаючих прийняти участь в Екстра-лізі, треба вводити тоді принцип вильоту. Це породить в свою чергу конкуренцію. Відповідно тоді б рівень команд зростав.

- А взагалі, що на ваш погляд потрібно зробити, щоб збільшити кількість професійних футзальних клубів?
- Для того, щоб збільшити кількість професійних футбольних клубів, треба щоб з'явилось більше ентузіастів, і держава повернулася обличчям до футзалу. На сьогоднішній день, я вважаю, що футзал розвивається найшвидше з ігрових видів спорту, і думаю, що з часом він стане олімпійським видом спорту.

- Наразі закінчується етап реконструкції нового спортивного комплексу. Невже команда у наступному сезоні таки гратиме у новому залі?
- Команда стовідсотково буде грати у новому залі наступного сезону. Я вважаю, що наш новий зал на даний момент є один з найкращих в Україні.

- За вашої ініціативи нещодавно запрацювала Асоціація міні-футболу (футзалу) Хмельницької області. Які стратегічні цілі цієї організації і на що ви будете робити акцент у своїй роботі?
- На сьогоднішній день ми повинні розвивати футзал та цілеспрямовано працювати з молоддю. Потрібно, щоб підростаюче покоління бачило майбутнє у розвитку футзалу в Хмельницькій області, бачило, що ФК «Спортлідер+» - це команда, до якої потрібно прагнути потрапити. Дарма кажуть, що діти хочуть бути на вулицях, в ресторанах чи інших місцях такого роду. Це неправда. Діти хочуть грати у футзал, просто у них забрали майданчики, і позбавили їх такої можливості. Ми будемо працювати в тому руслі, щоб відкривати нові майданчики, і покажемо з часом, як треба працювати не лише в містах, а в районах та селах.

- Як ведеться робота по організації клубної системи? Є інформація, що ви прагнете набрати декілька груп по підготовці дітей, доукомплектувати молодіжну, розвивати аматорську та ветеранську команду.
- Зараз у нас з'явиться більше часу, буде новий зал, відповідно буде відвений відрізок часу, для того щоб діти займалися. Скоріше всього, ми наберемо дві групи і будемо розвивати свою школу, виховувати своїх виконавців.

- І наостанок, Іване Ярославовичу, які стратегічні плани клубу на недалеку перспективу?
- Прагнемо побудувати власний спорткомплекс, в якому ми могли би виділити більше часу для розвитку молоді та проведення різноманітних турнірів під егідою нашого клубу.

Олександр ТАРАН

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 июня 2024, 00:03 12

Артем летом может сменить клуб