ПАЛЯНИЦА: «Костов - хороший тренер по украинским меркам»

Экс-нападающий львовского клуба о смене тренера команды

-Можливо, розбалансована гра «Карпат» пов'язана з частою зміною тренерів?
-Тут треба ще поставити питання, а чому тренери так часто змінюються?! На мій погляд, у цьому питанні багато залежить від керівництва команди, від тренерською штабу та безпосередньо від самих футболістів. Я б такими трьома факторами окреслив те, що відбувається з «Карпатами». Напевно, немає цього трикутника, в якому б усі були зацікавлені. Все-таки Ніколай Костов - доволі хороший, кваліфікований тренер за українськими мірками. А чому він не зміг налагодити гру в «Карпатах», важко відповісти. Можливо, треба було йому дати більше часу для роботи. Адже згадайте, що після Олега Кононова у «Карпатах» було багато тренерів, але результату це не давало...

-А вам доводилося бувати у таких ситуаціях, коли в командах, за які ви виступали часто змінювалися тренери? І як зміна тренера під час сезону впливає на психологію футболістів?
-Ні, у мене за часи моєї кар'єри футболіста такого не було, щоб часто змінювалися тренери у тих командах, за які виступав. Вважаю, що зі зміною тренера повинен відбутися певний емоційний сплавах у кращий бік бодай у перших двох-трьох іграх, як мінімум. Футболісти прагнуть показати себе з найкращого боку перед новим тренером, тренуються із подвійною енергією. Хоча цього емоційного спалаху ми якраз й не побачили у грі «Карпат».

-Вкотре за останні роки у скрутних для «Карпат» ситуаціях в.о. головного тренера призначають Юрія Дячука-Ставицького, який для команди став своєрідним «рятівним колом»…
-Те, що Юрій Михайлович налаштує хлопців на гру з «Кривбасом» сумнівів не викликає. Він зуміє зробити саме львівське налаштування на цей матч, який є дуже важливим для «Карпат».

-Ви, як колишній форвард, погоджуєтеся з тим, що «Карпатам» зараз бракує забивних нападників?
-Не знаю, що їм не вистачає. Скажімо, київське «Динамо» грає з одним нападником і що? Все-таки те, про що ви запитуєте більше залежить від гравців середини поля та крайніх півзахисників. Візьміть хоча б Павла Ксьонза. Він вже останнім часом не погано вперед біжить, підключається до атак і помітно додав саме у «Карпатах». На мій погляд, гравці, які відповідають за середину поля, маю на увазі останню гру «Карпат» із «Дніпром» цілком провалила цю гру і не впоралася із завданнями. Скажімо Ігор Худоб'як взагалі не зрозуміло на кого схожий. Муртаз Даушвілі всі паси віддавав тільки назад. Про що можна вести мову за такої гри. Будувати гру попереду з одним форвардом можна будувати за умови, коли є хороша підтримка від півзахисників. Це помітно на прикладі «Динамо». Хоча у матчі з «Дніпром» у «Карпат» окрім Олександра Гладкого грав ще й Сєргєй Зєньов. На жаль, це не принесло великої користі львівській команді. Тут треба ставити питання про кваліфікацію безпосередньо самих нападників.

galsports.com

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии