Ураган – Локомотив – 3:4 + ВИДЕО

Комплекс «Локомотива» нездоланний

Останнім часом «Локомотив» став найнезручнішим суперником для «Урагану», і зараз, особливо набравши такої форми, франківці були сповнені надій врешті-решт перервати свою невдалу серію у матчах з харків'янами. Чого варте хоча б те, що спеціально на цей матч «на ліках» виставили Валєнка. У «Локомотива» ж навпаки, намітився певний спад і Євгену Ривкіну доводиться ламати голову над тим, як підвести команду до цього матчу в оптимальних кондиціях.

Почали матч команди дуже обережно.«Залізничники» грали дуже щільно і злагоджено в обороні, вдало гасячи спроби господарів хоч якось нагнати темп. Перший удар в матчі відбувся аж на 3-й хвилині, коли Королишин пробив над поперечиною після розіграшу кутового. А ось свій перший удар «залізничники» втілили у гол. На 5-й хвилині Білоцерківець на швидкості змістився ліворуч і метрів з 8-ми ефектно пробив у дальню «дев'ятку». За дві хвилини «драконам» вдалася перша стрімка комбінація і Валєнко вивів зліва Королишина на побачення з воротарем, але Тарас пробив повз ближній кут.

Харків'яни в атаці зробили акцент на дальніх і дуже дальніх ударах, які не несли особливої загрози воротам Ципуна. Загрузнувши в оборонних редутах гостей, франківці й собі почали застосовувати дальню зброю. У них це виходило куди гостріше: після ударів Валєнка, Шотурми та Додо Іваняк демонстрував свою реакцію. Висока щільність гри з боку гравців «залізничників» заграла з ними в злий жарт. На 12-й хвилині Воронін прихопив Луїза Негао і заробив пенальті. Сам же постраждалий впевнено розвів м'яч і воротаря по різним кутам - 1:1.

Одразу після пенальті харків'яни заробили п'яте командне порушення. Тут-то і здалося, що «Локо» послабить свої лещата. На деякий час так і сталося. Валєнко обігравши двох захисників створив собі момент, але тягнувся до м'яча, тому зміг просто ткнути м'яч в Іваняка. Негао намагався підсікти м'ячу дальній кут з лінії штрафного, але Іваняк до цього був готовим, добивання з гострого кута прийняв на себе захисник. Між цими моментами «Локомотив» міг і сам вийти вперед: вихід сам на сам від Білоцерківця Ципун відбив, а Клочко головою послав м'яч вище порожніх воріт.

«Залізничники» до кінця тайму не «дотерпіли», і на 16-й хвилині заробили таки 6-те порушення. Роніньо виконав дабл-пенальті невдало: не дуже сильно і майже по центру - Іваняк ногою відбив. Після цього команди заспокоїлися і, не форсуючи події, дограли першу половину. Проте не можна не відзначити дуже красивий удар Камеко в падінні через себе на останній хвилині.

На диво другий тайм активно почали саме гості і забили цілком заслужений гол. Усіма забутий Євген Клочко після розіграшу кутового коліном з близької відстані переварив м'яч у сітку. Далі свій клас продемонстрував Євген Іваняк, врятувавши команду після ударів з близької відстані Шотурми та Сімки, а Луїз Негао незрозумілим чином з 5-ти метрів пробив над поперечиною.

Прийшовши до тями після такої важкої три хвилинки, «залізничники» почали пресингувати господарів ледь не біля самого штрафного майданчика. Вихід з-під такого пресингу господарям давався непросто, а тут ще й третій гол влетів у їхні ворота. Білоцерківець вискочив на ворота і пробив, Ципун відбив м'яч у центр, де чатував Федорченко, якому залишалося лише не влучити у Королишина, який намагався закрити ворота. Одразу після цього Іваняк ціною невеликого пошкодження зробив порятунок матчу відбивши ногою удар Сімки з 4-х метрів. Здалося, що якщо вже Євген тягне ТАКІ удари, то фарт від господарів сьогодні відвернувся.

За 5 хвилин до кінця Роніньо почав виконувати роль дискваліфікованого Будняка, тобто виходити 5-м польовим. Одного разу він навіть відбив удар Федорченка в ближній кут. На 36-й хвилині Кордоба подарував франківцям надію, потужно пробивши в нижній кут. Та за хвилину до кінця Дмитро Сорокін поцілив в осиротілі ворота господарів. За 20 секунд до кінця свій «черговий» м'яч провів Сімка. Після рикошету м'яч завис у повітрі над штрафним майданчиком «залізничників» і Андрій з-під захисника від стійки поставив крапку у цьому матчі.

«Ураган» так і не зміг побороти комплекс «Локомотива», програвши «залізничникам» вчетверте поспіль. Потішити «драконів» може хіба що тільки той факт, що вони змогли хоча б розмочити суху серію у матчах із «залізничниками». «Локомотив» же завдяки Іваняку і тактичному генію Ривкіна здобуває надважливу перемогу, яка повертає харків'ян на вершину турнірної таблиці.

Андрій ГУЛІЙ, для sport.ua

«Ураган» (Ивано-Франковск) - «Локомотив» (Харьков) - 3:4 (1:2)

«Ураган»: Кирилл Ципун - Евгений Валенко, Петр Шотурма, Тарас Королишин, Андрей Симка - Додо, Луиз Негао, Максим Павлюк, Морено, Роман Киндратив, Роман Кордоба, Рониньо, Тарас Шурак
«Локомотив»: Евгений Иваняк (Максим Лысенко) - Александр Сорокин, Дмитрий Камеко, Дмитрий Клочко, Дмитрий Сорокин - Александр Кондратюк, Виталий Киселев, Дмитрий Камеко, Дмитрий Федорченко, Евгений Клочко, Максим Воронин, Николай Белоцерковец

Арбитры: Сергей Дребужан (Мукачево), Андрей Ивашина (Сумы)

Луиз Негао, 12, с пенальти, Роман Кордоба, 36, Андрей Симка, 40 - Николай Белоцерковец, 5, Евгений Клочко, 25, Дмитрий Федорченко, 33, Дмитрий Сорокин, 39.
Максим Воронин, 6. Дмитрий Сорокин, 28. Александр Сорокин, 32.

Удары (в створ): 18 (15) - 19 (11).

УРАГАН - ЛОКОМОТИВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.uragan.if.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 06 мая 2024, 07:00 6

Sport.ua подводит итоги двух последних недель в теннисе

Комментарии