Игорь КУТЕПОВ: «У Барселоны остается много козырей»

Украинский специалист дал оценку матча Лиги чемпионов «Милан» - «Барселона»

- Чому каталонці не створили жодного моменту? Головною причиною перемоги італійців є, хоч як банально це прозвучить, правильно обрана тактика: «Мілан» зіграв од оборони, відійшов назад, що спровокувало очевидну відсутність простору для «Барселони», це для неї - смертельно. Я, звісно, не можу знати напевне, але в мене склалося тверде враження, що італійці цілком дотрималися приписів свого тренера щодо плану на гру, блискуче зігравши на контратаках… Так, «Барса» й справді жодного голевого епізоду не створила - були лише півмоменти. Так, вони гарно тримали м'яча, це виглядає дуже красиво, загалом це й ефективно також, але, як з'ясовується, не завжди… Ми ж, окрім усього іншого, принижуємо «Мілан»: виходить, ніби не він виграв, а каталонці програли, насправді ж «червоно-чорні» - теж топ-команда, не забуваймо про це.

Чи грав «Мілан» грубо? Зус¬трічав таку думку, але я нічого подібного не помітив. Розумієте, гравці «Барселони» дуже швидкі й технічні, тому часто виникають епізоди, коли каталонці ведуть м'яч, забирають його під себе, а в цей момент їм протистоять менш технічні захисники, відповідно стається стик, грубе зіткнення. Такі явища нормальні у футболі, не треба на них надто акцентувати. Тим паче, на такому рівні. Так чи інакше, каталонці мали бути готовими до цього.
Мессі, Мессі… Ну, він, як і вся команда, зіграв блідо, жодного разу по-справжньому не загрожуючи воротам Абб'яті. Проте він же - людина, в нього також невдалі матчі можуть бути. Він же не робот… Ми бачили, що його активно пресингували (хоча персонально проти Ліонеля ніхто не діяв - до нього ішов гравець «Мілана», який був ближче за інших), він багато тримав м'яча, намагався створювати щось із глибини. Утім, повторюю: зіграв так, як і вся команда.
Про матч-відповідь. Якщо «Мілан» витримає свою домашню лінію, шансів у «Барселони» не буде - це точно. Проте за каталонцями - багато «козирів»: своє поле - наразі це не штамп, а реальність, бо на стадіоні «Камп Ноу» поле дуже широке, якраз під стиль «Барси», з чудовим газоном; свої вболівальники; вміння виграти в будь-якого суперника з будь-яким потрібним рахунком. Відверто, то навіть не знаю, чого очікувати від гри за два тижні
«Український футбол»
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 18:53 10

Тымчик наказан за грубую игру в матче с Днепром-1

Комментарии