Сергей КУЗЬМЕНКО: «У Александрии есть все для премьер-лиги»

Почетный президент «Украгрокома» в ближайшее время может стать руководителем «Александрии»

«Наша команда добре попрацювала»

- Сергію Анатолійовичу, останні кілька місяців стали багатими на події, якщо не сказати більше. Ви пройшли до парламенту, з чим вас і вітаємо. А недавно, як стало відомо «УФ» після розмови з Миколою Лавренком, президентом «Олександрії», ще й перейняли від нього естафету керівника цього клубу…
- Кінець року вийшов справді вдалим. Наша команда добре попрацювала й перемогла на виборах. Чудові показники продемонструвала й футбольна команда «Украгроком», яка нині перебуває на першому місці в групі. Якщо ж говорити про «Олександрію», то приховувати не буду, в нас дуже хороші стосунки з Миколою Лавренком, адже працювали разом останні півроку. Нині ж спільно переймаємося й питаннями зимової підготовки команди.

- В інтерв'ю «УФ» Микола Миколайович сповістив, що управління клубом переходить до вас. Нас, звичайно ж, цікавлять умови передачі ФК…
- Наразі не готовий коментувати слова Миколи Миколайовича, адже він мене не уповноважував цього робити. Від себе можу додати, що нинішнього сезону, як уже сказав, спільно фінансували клуб. А щодо його заяви про передачу «Олександрії», то не готовий офіційно говорити про це. У пана Лавренка є позиція й думки щодо свого майбутнього в ФК.

- 22 грудня відбулася зустріч усього керівництва клубу. Ви були на ній?
- Як уже згадував, з Миколою Миколайовичем часто спілкуємося, адже відповідаємо за життєдіяльність свого клубу. Останнього разу це було сьогодні (розмова відбулАсь у вівторок. - О. Т.)…

- Однак чітко прозвучали слова з його уст, що з січня ви - новий президент «Олександрії». Чи можна зараз стверджувати, що з нового року таки обіймете цю посаду?
- З усіма вжитими вами доточками про це можна говорити. Нині в нас із паном Лавренком партнерські відносини. Якщо в січні він ухвалить якісь рішення, то так і буде. А на сьогодні я утримаюся від коментарів.

«Намагаюся переконати пана Лавренка не поспішати»

- Із початку сезону ви допомагали пану Лавренку в утриманні команди. Отож, можна зробити висновок, що проект під назвою «клуб першої ліги» вас дуже зацікавив. Що для себе винесли за ці півроку?
- Коли «Олександрія» залишила прем'єр-лігу й перебувала не в найкращому психологічному стані, я відразу відгукнувся на пропозицію Миколи Лавренка подати руку допомоги й підтримки. У першій частині сезону разом з партнерами надавав фінансову допомогу саме команді, як ви правильно зауважили.

- Нині - період зимового антракту. Чи переглядатимете питання фінансування клубу. Можливо, планується збільшити його, враховуючи завдання на сезон?
- Ми живемо й працюємо в Україні, тож потрібно розуміти, що нині переживаємо не легкі часи. Не найкраще й економічне становище підприємств. Отож нині говорити про те, що видатки на утримання ФК будуть збільшені, мабуть, було би неправильно. Найімовірніше йтиметься про те, щоби вони залишалися на тому ж рівні. Працюватимемо більше над якістю самого футболу, запрошуватимемо нових гравців, які би дарували нашим уболівальникам яскраву гру. Наше завдання - зробити футбол Олександрії цікавим, аби на стадіон приходило якомога більше глядачів.

- Якщо вас правильно зрозумів, взимку варто очікувати серйозної доукомплектації?
- Микола Миколайович ухвалив певне рішення, про яке ви згадували. Проте намагаюся його переконати не поспішати робити різких кроків. Наскільки володію інформацією, він планує залишатися в житті олександрійського футболу. Тому, гадаю, ми обов'язково зустрінемося ще з тренерським штабом, щоб обговорити завдання на другу частину сезону. Зрозуміло, що навесні хочемо бачити видовищний футбол…

- Чи доречно зараз говорити про зміни на тренерському містку?
- Не забуваймо, що є своя позиція і в Андрія Купцова. А якщо йому завтра запропонують очолити «Динамо» чи «Шахтар»?!!. Од себе ж додам, що планую зустрітися з головним тренером, аби спланувати роботу на наступний рік. Він багато часу присвятив олександрійському футболу, тож, гадаю, зацікавлений в тому, щоби добиватися нових успіхів зі своєю командою.

«Завдання «Украгрокому» - перша ліга»

- Водночас, не можу не поцікавитися долею друголігового «Украгрокому», де ви - почесний президент.
- Нині тренерський штаб цього ФК активно працює над питанням підсилення слабких місць у командній грі. Особливо це стосується лінії нападу. «Украгроком» активно готуватиметься до старту другої частини змагань навесні.

- За останньою інформацією, п'ятеро гравців уже залишило команду (півзахисники Андрій Марущак, Денис Пономар та нападники Олександр Русин, Сергій Савченко, Максим Гаврась)…
- Так, як уже сказав, йде процес ротації. Хтось не підійшов… У тренера є своє бачення, тож йому й вирішувати.

- Команда фінішувала на першому місці в групі. Відповідно, навесні є всі підстави вважати цей колектив претендентом номер один на підвищення в класі.
- Перед командою стоятиме завдання - вихід до першої ліги.

- Попереду новий, 2013, рік. Чого від нього очікуєте?
- Якщо говорити про футбольне життя, то сподіваюся, наш уболівальник, попри всі кризи, про які зараз багато говорять, приходитиме на стадіон підтримати свою команду. А футбольні клуби своєю грою їм віддячать і доведуть, що Олександрійщина - це більше, ніж футбольний край…

- Мабуть, мрієте побачити «Олександрію» в прем'єр-лізі?
- У мене багато мрій… Та якщо говорити глобально, то, безперечно, маючи таку інфраструктуру, як в «Олександрії», є всі передумови, щоби команда виступала у вищому дивізіоні. Залишається лише сподіватися, що економічна складова нашого регіону цьому сприятиме.

Олександр ТРАВЯНКА, «Український футбол»

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 19:40 15

Вторая серия клубной футбольной классики