ЯРОСЛАВСКИЙ: «Вывезем игроков на окружную и оденем в юбки»

Президент «Металлиста» остался недоволен матчем в Днепропетровске

- Олександре Владленовичу, що, на вашу думку, поєднує ці дати 2012 року: середина червня, кінець серпня, початок вересня, 30 жовтня, 9 листопада, 14 грудня…
- У кожному з перелічених вами випадків ідеться про «попередні числа», на які планувалося оголошення вироку Лозаннського суду у справі, нібито договірного, матчу між «Металістом» і «Карпатами» чотирирічної давнини.

- Правильно. Остання з перерахованих мною дат - найсвіжіша, хоча днями Інтернет розповсюдив відомості, що все мало вирішитися цього місяця.
- Якщо хочете отримати коментар із цього приводу, зверніться до ФК «Карпати» (Львів) - вони обожнюють балакати про це. Я ж нічого не коментуватиму.
- А вас це не дістало - маю на увазі ті постійні переноси?
- Мене - ні! Маю чудове життя, отримую насолоду від усього, що зі мною коїться, тож дістати мене не може ніхто й ніщо. Ось сьогодні прокинувся, побачив сонечко, вийшов на балкон - і все чудово! Ось ви подзвонили - радий, а якби не зателефонували - також не засмутився би…
- …То мені нагадує вірш одного середньовічного поета з Османської імперії: «Чекаю на кохану. Прийде - добре. Не прийде - теж непогано…». Кращої любовної поезії ніколи не читав!
- Мені сподобалося, бо відбиває моєму розумінню світу!
- Олександре Владленовичу, повернімося до серйозного: на ваш погляд, кому вигідно, по-перше, затягувати цю справу, по-друге, постійно «зливати» в Інтернет плітки про буцімто її скоре вирішення?
- Ото, нічим мені зайнятися, як лише гадати над тим, кому все це вигідно? Днями й ночами думку гадаю! Та мені без різниці! Давно для себе вирішив, що не варто забивати голову розмірковуванням над речами, що їх не можу змінити, - оце й усе. Звісно, розумію: якщо подібне відбувається, то, цілком можливо, хтось за цим стоїть, - ну й нехай стоїть собі!
- Зрозумів… Із вашого дозволу пропоную змінити вектор розмови: субота, Дніпропетровськ, програш вашої команди… Можемо поспілкуватися з цього приводу?
- Можемо - не розмовляю напередодні матчів, а після - завжди, будь ласка. Якщо стисло окреслити враження, то вони такі: «Дніпро» цього разу був сильнішим, ми - слабкіші, відтак поступилися. На превеликий жаль, моя команда діяла недопустимо академічно: харків'яни, мабуть, вирішили, що можуть будь-кого обіграти однією ногою, що можна забирати ноги, уникати силової боротьби, не бігати, не старатися, не викладатися, не відпрацьовувати, не слухати тренера, ігнорувати партнерів і вимоги колективної гри… Незабаром у мене з футболістами відбудеться зустріч, де їм повідомлю: якщо вони не прокинуться, не повернуться до праці, до самокритичного сприйняття себе - нічого хорошого не буде. Зробив для них усе, що міг, клуб має одну з найкращих в Європі інфраструктур, а чому вони не грають - не моє недопрацювання. Їм, окрім усього іншого, треба десь віднайти, відкопати совість, бо її брак надто помітний для мене.
- Знаєте, в мене склалося враження, що тут, певної мірою, треба спитати й у вашого наставника: Мирон Богданович, здається, вирішив піти шляхом найпростішим, зігравши з «Дніпром» так, як перед тим на виїзді з «Динамо», - на контратаках і «другим номером». Не вийшло…
- А мене всякі тактичні нюанси не цікавлять, адже вони ніяк не впливають на турнірну таблицю й місце там мого клубу. Мене результат цікавить, а його немає. Точніше, він є, проте - негативний: уже на четверо очок поступаємося динамівцям і на шість - дніпрянам (про донеччан взагалі не згадую), а це - абсолютно неприйнятно… Повторюю: якщо мої гравці не отямляться, доведеться вдатися до радикальних дій. Наприклад, вивести їх на Окружну: хай стоять там, одягнувши спідниці, навівши необхідний макіяж, а то нині в мене складається враження, що футбол виконавцям, які грають у «Металісті», протипоказаний! Футбол, як відомо, спорт для справжніх чоловіків, тому прихильникам балету не місце в Харкові!
- Здається, ваші «діти» в суботу підвели вас подвійно: ФК «Дніпро» вже розповсюдив заяву (доповнену відповідними фотографіями та відео), з якої випливає, що харків'яни наробили біди в підтрибунних приміщеннях дніпропетровського стадіону: пошкодили стіни, побили-поламали двері…
- Чесно скажу, що таке вперше від вас чую (розмова відбулася у неділю вранці. - В. Б.)! Офіційно до нас іще не зверталися, а в Інтернет намагаюся заглядати не надто часто… Ну, доведеться їм за це відповідати! Саме так: не клубу, а гравцям! Упевнений, що дніпряни мають необхідні докази дебошу футболістів «Металіста», зокрема, відеозапис, тому нам це нічим крити. Й, повірте, вони відповідатимуть за скоєне! Така поведінка неприйнятна й недопустима, вона ганьбить і наш клуб, і наше місто, й нашу країну… Так, трохи мене засмутили, проте інколи подібні «землетруси» необхідні - для когось, хто уявив себе генієм і божеством!..
Володимир БАНЯС, «Український футбол»
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 07 мая 2024, 15:13 1

Бюджет каталонского клуба будет составлять примерно 100 миллионов евро

Комментарии