Анатолий АЗАРЕНКОВ: «Нельзя рубить сук, нак котором сидишь»

Бывшему наставнику «Черноморца» не нравится нынешняя политика клуба

- Анатолію Олександровичу, маю підозру, що вам не дуже імпонує чимала кількість легіонерів у складі рідного клубу…
- У пана Григорчука свої погляди на побудову команди, йому вирішувати, яким чином комплектуватися, бо він несе відповідальність. Зі свого боку скажу, що сприймаю не всі його рішення. Наведу приклад: недавно було ліквідовано команду 1993 року народження через відсутність перспективних футболістів - вирішили награвати молодших. Огульне рішення - інакшого слова й не підберу. Не можна рубати стовбур дерева, на якому сидиш…

- Бачу, ви - за зменшення кількості легіонерів та більшу довіру до власних вихованців?
- Можна й так сказати. Розумієте, якщо навіть брати до уваги новітню історію, то й за Прокопенка, й за Буряка кістяк нашого клубу складали місцеві футболісти, а нині ж акценти змінилися в бік іноземців.

- Але ж український футбол із тих часів також кардинально змінився…
- Знаєте, в цьому контексті скажу, що Григорчукові бажано брати приклад із Миколи Павлова. Він свою «Ворсклу» виводив до Ліги Європи, орієнтуючись переважно на українських виконавців. Окрім того, Микола Петрович ще й кількох гравців для національної збірної виростив. Хіба погано?

- Наставник «Чорноморця» небезпідставно звертає увагу на те, що в складі команди знайшлося місце й кільком вихованцям клубу.
- Безсумнівно, це дуже позитивний момент.

- А взагалі, як оціните рівень легіонерів «Чорноморця»?
- Це - кваліфіковані футболісти, але вважаю, що їм не до снаги вивести наш клуб до Ліги Європи. Наскільки мені відомо, саме таке завдання стоїть. Наостанок, акцентував би увагу ще й на такому моменті: до «Чорноморця» приїздять уже готові футболісти-легіонери, більшість із яких уже навряд чи серйозно прогресуватиме в майбутньому. Можливо, має сенс запрошувати молодих футболістів та допомагати їм розкритися, як це робить «Шахтар» або португальський «Порту»…

Гліб КОРНІЄНКО, Український футбол

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 06 мая 2024, 20:36 3

Звание абсолюта будет у победителя 2 недели – до поединка Хргович – Дюбуа