Йожеф САБО: «Иностранный тренер нам не нужен»

Футбольные эксперты выразили свое мнение по поводу будущего наставника сборной Украины

Епопея з вибором головного тренера для збiрної України триває. Уже тепер наша нацiональна команда повинна отримати нового тренера.

Хто ним стане? Олександр Заваров, який уже приглядається до роботи у цiй командi, чи таки Марчелло Лiппi, який нинi заробляє мiльйони у Китаї? А може, хтось iнший? Кого ж вибере нова федерацiя -- українця чи iноземця? Про це ми запитали вiдомих у футбольних колах людей.

Леонiд Буряк, екс-тренер збiрної України:

- Ми не повиннi порiвнювати себе з кимось, а йти своїм шляхом. Он Росiя робить ставку на iноземцiв. Та що вони дали їхнiй нацiональнiй збiрнiй? Наразi - лише провали. Можна згадати хiба що бiльш-менш вдалий виступ на Євро-2008. Зате контракти у них просто захмарнi, i це лише за базову роботу, а не премiальнi за успiх.

Свiжий приклад - «Зенiт». У нього зробили багатомiльйоннi iнвестицiї, але окрасою Лiги чемпiонiв вiн чомусь не став. I тренер iноземець, i гравцi хорошi... Тут, як то кажуть, 50 на 50. Я певен, що в нас досить фахiвцiв, якi можуть взяти на себе функцiї керiвника головної команди країни.

Йожеф Сабо, екс-тренер збiрної України:

- Iноземець нашiй збiрнiй не потрiбен. Для чого нам, примiром, Дiк Адвокаат, який провалив iз росiянами Євро-2012? Програв, зiбрав грошi у валiзи, сiв у лiтак, помахав рукою -- i все, прощайте. Навiть спитати нема з кого за цей провал. Нам потрiбна наша людина, що всiєю душею переживатиме за результат. Хто саме? Я утримаюсь. Федерацiя з кимось домовиться.

Сергiй Балтача, екс-гравець збiрної СРСР:

- Я лише за українцiв! Збiрна України -- це гордiсть країни, i її повинен очолювати українець. Олег Блохiн своєю роботою довiв, що в нас теж є талановитi тренери. Я багато рокiв живу в Лондонi й по собi знаю, що в Європi iнша ментальнiсть. Саме це може стати на завадi створенню сильної команди.

У Європi теж багато гарних тренерiв -- Фабiо Капелло, добре вiдомий вам Мiрча Луческу... Капелло, до речi, був учнем Валерiя Лобановського i, напевне, найкраще пiдходить для нас. Та вiн очолює збiрну Росiї.

Олег Саленко, екс-гравець «Динамо»:

- Для початку нашiй командi слiд виграти два найближчi матчi пiд керiвництвом Баля, щоб не розгубити те, що маємо. А вже потому братися за пошуки повноцiнного тренера. Новина про Заварова стала для мене несподiваною, але я пiдтримую таку iнiцiативу.

Вiн амбiтна людина, з харизмою. Це тренер європейського складу мислення, але, коли потрiбно, може по-нашому поставити на мiсце. Зрештою, має авторитет, який здобув на футбольному полi, пограв на найвищому рiвнi за кордоном, має титули, а для молодi це важливо. Вважаю його iдеальною кандидатурою, яка поєднує європейську i нашу ментальнiсть.

www.expres.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 17:41 7

Киевская команда улучшила свои шансы на сохранение места в УПЛ

Комментарии