ЛИСЕНЧУК:«Збірна показує результати набагато кращі за клуби»

Президент АМФУ Геннадій ЛИСЕНЧУК про виступ львівської «Енергії» в Кубку УЄФА

Чемпіон України з футзалу припинив участь у розіграші Кубка УЄФА. Львівська «Енергія» посіла третє місце в групі в рамках елітного раунду, а для виходу у «Фінал чотирьох» потрібно було перемогти у групі.

Уже в першому поєдинку стало зрозуміло, що про «Фінал чотирьох» українцям мріяти зарано. Наша команда з розгромним рахунком 3:8 програла іспанській «Ель Пасо Мурсії». Другий матч також приніс неприємний результат: «Енергія» поступилася московському «Динамо» з рахунком 0:5. До честі українців, вони зуміли наостанок гримнути дверима, здолавши у третій грі латиський клуб «Нікарс» - 3:1. Дублем відзначився Максим Павленко, ще один гол на свій рахунок записав Ільдар Макаєв. Павленко, до слова, не реалізував пенальті.

Переможцем нашої групи стало московське «Динамо». У вирішальному матчі росіяни обіграли «Ель Пасо Мурсію» з рахунком 4:2. Це при тому, що іспанців влаштовувала нічия, а на першій хвилині «Динамо» пропустило гол. Крім москвичів, до «Фіналу чотирьох» потрапили казахський «Кайрат», грузинська «Іберія Стар» та іспанська «Барселона Алуспорт».

- Нині часто можна почути, що результат нашого чемпіона відповідає рівню українського футзалу в Європі. Чи погоджуєтеся? - розпитуємо Геннадія Лисенчука, головного тренера збірної України.
- Ні, так говорити не можна, - категорично відповідає наставник. - Не забуваймо, що наша збірна показує дуже добротні результати, вони набагато кращі за показники клубів. Якщо «Енергія» провалила єврокубки, це не означає, що наш футзал слабо розвинений. Треба займатися командою, а не звалювати все на низький рівень українського футзалу. Чомусь збірна обігрує Іспанію, Португалію, Бразилію. Дай Боже, аби всі види спорту так розвивалися, як футзал.

- Чи не здивував вас той факт, що аж три із чотирьох претендентів на перемогу в Кубку УЕФА представляють країни пострадянського простору?
- Це свідчить про те, що тут футзал дуже добре розвивається. Ось вам і результат. Якби четвертою командою була «Енергія», то кращого вже нічого й не придумати. Шкода, але «енергетики» не виконали поставленого завдання.

- Ви справді вважаєте виступ «Енергії» провальним?
- Ні, провалу не було. Краще пасує слово «невдача». Все-таки чемпіон декларував завдання виходу до «Фіналу чотирьох». Мети не досягнуто, отже, це невдача.

Олег ЗУБАРУК, Галичина Спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 04 мая 2024, 13:44 11

Дарья стала победительницей соревнований в Лопоте

Комментарии