Тарас Михалик: „Боротися за місце у збірній надзвичайно складно”

Півзахисник «Динамо» дебютував за національну команду

Тренерський штаб національної команди не зраджує власним обіцянкам, вливаючи в команду свіжу кров. Одним із дебютантів команди Олега Блохіна став 22-річний лучанин Тарас Михалик. Молодий півзахисник став справжнім лідером "молодіжки" як у відбірному турнірі, так і у фінальній частині чемпіонату Європи U-21 у Португалії. Підписавши взимку нинішнього року 5-річний контракт з київським "Динамо", талановитий півзахисник одразу заявив про себе у своєму новому клубі, звідки отримав виклик до головної команди країни.

- Як ви сприйняли запрошення до національної команди? Які завдання ставите перед собою?


- Відверто кажучи, не думав, що мене нині запросять до збірної для підготовки до матчу з Азербайджаном. Приємно, що наставники звернули на мене увагу. Намагатимуся довести, що вибір тренерів невипадковий, і боротимуся за стабільне місце в збірній, хоча й розумію, що це буде надзвичайно складно. Будь-який футболіст мріє потрапити до головної команди країни.

- Це було несподіванкою?


- Звичайно, цього я хотів давно і вірив у власні сили. Але не розраховував, що пропозиція буде такою раптовою. Це велика честь для будь-якого гравця - представляти свою країну у Європі та світі.

- У нинішньому єврокваліфайні в одній групі з Україною дві кращих команди світу. Як потрібно виступити нашій команді, щоб її підсумковий результат визнали вдалим?


- У минулому відбірному турнірі та безпосередньо на світовій першості Україна показала всьому світу, що може гідно грати з будь-якою командою. У нашої збірної чудовий тренер, у команді - хороші гравці, які мають бажання й великі амбіції. Впевнений, що збірній до снаги добре виступити навіть у такій складній групі.

- Матч з Азербайджаном стане заключним у кар'єрі Андрія Гусіна. Чи готові ви перейняти естафету, все-таки у вас багато схожого в кар'єрі?


- Поки рано говорити про естафету, мені ще доведеться доводити своє право на місце в команді. Завжди вважав Гусіна чудовим футболістом, який багато зробив для національної команди, проводити якісь порівняння завчасно. Доведеться ще багато працювати й заслужити довіру тренера національної команди.

- Як би ви оцінили виступ молодіжної збірної України на чемпіонаті Європи?


- Вважаю, наша команда добре виступила на європейській першості - ми стали призерами, а срібна медаль - це найвище досягнення в моїй кар'єрі, що й буде поштовхом для подальших досягнень. Якби нам до початку чемпіонату запропонували срібні медалі, ми б погодилися, але, потрапивши до фіналу, вже ставили перед собою мету - здобути "золото". Поступившись у фіналі, ми, звісно, дуже засмутилися.

- Чи можете виділити якісь матчі на чемпіонаті Європи?


- Всі ігри в Португалії були дуже цікавими й назавжди залишаться в пам'яті.

- Хто, на ваш погляд, краще виступив в 2006 році: національна команда чи молодіжна?


- Гадаю, порівнювати обидва результати некоректно. Ми вперше за часи незалежності досягли подібної вершини. Цьому передувала величезна робота: наші команди набивали гулі, їм нерідко доводилося підводитися з колін. І досягнуті результати вважаю цілком закономірними. Це буде ще одним стимулом для українського футболу.

Сайт ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 06 октября 2024, 17:12 72

Команда Александра Косенко в матче за 3-е место разгромила Францию