Петр ДЫМИНСКИЙ: «Мне импонирует позиция Атлетика из Бильбао»

Почетный президент «Карпат» рассказал о процессе передачи клуба в управление фанам

Почесний президент ФК «Карпати» Петро Димінський повністю передав управлінські повноваження клубом вболівальникам команди. Мотиви, що спонукали його до такого кроку, Петро Петрович розповів усім присутнім на прес-конференції.

«До «Карпат» я прийшов 11 років тому, після запрошення тодішнього губернатора Михайла Гладія. Саме він запропонував мені очолити клуб і зробити його одним з лідерів українського футболу. За нашим задумом команда мала б постійно виступати в єврокубках. У ті часи не було таких серйозних фінансових розривів між клубами, не було захмарних цін на футболістів і таких же захмарних зарплат. Ми запланували створити акціонерне товариство і розділити частки між інвестором, владою та фанатами. І справді, ми тоді створили акціонерне товариство закритого типу. Влада передала на баланс клубу неліквідні активи: два стадіони, два готелі, інші об'єкти під побудову заміської бази. Тоді лояльність влади була на високому рівні. Але після цього влада змінилася, прийшов Буняк і всі активи у нас забрали. Клуб залишився з тим, що мав, коли я до нього прийшов» - розпочав свою розповідь Почесний президент «Карпат».

«Усі губернатори і всі мери обіцяли нам сприяння та підтримку. Але як каже один мій товариш: «Обіцяти - не означає одружитися». Хоча я не виключаю, що у важких стосунках з владою може бути і доля моєї вини. Що ж, нехай тепер фанати спробують достукатися до нашої влади. З нами фанати вели дискусію протягом шести місяців. Дивилися, аналізували, вивчали яким шляхом нам треба рухатися далі. У результаті я вирішив, що передаю частку уболівальникам. Обмежень в управлінні у них не буде. Однак, окрім прав фанати матимуть обов'язки. У них буде бюджет, яким вони зможуть розпоряджатися, буде можливість формувати кадрову політику».

«Зараз в «Карпатах» працює близько 200 людей. Ще 600 дітей навчаються у наших школі та Академії. Це серйозна допомога батькам, які знають, що їхні діти знаходяться в хороших руках. Розбудова інфраструктури дитячого футболу є одним з найважливіших завдань клубу, думаю, що фанати це розуміють. «Карпати» не належать до клубів з надпотужними фінансовими можливостями, я цього не приховую. Відповідно, нам слід триматися свого шляху і в цьому плані мені дуже імпонує позиція «Атлетіка» з Більбао. Там, як відомо, грають виключно баски, свої вихованці. Я впевнений, що наші фанати також підтримують цю ідею. Разом з ними ми пройшли і першу лігу, і Лігу Європи. Тому не сумніваюся, що крок щодо передачі їм важелів управління клубом є правильним».

«Одній людині важко тримати в руках всі процеси керування клубом. Тепер те, що я робив один, буде робити правління, створене головою - Тарасом Павлівим. А я відпочиватиму. Мені в цьому році буде 58. Гратиму в теніс з Ніколаєм Костовим. Я вже активно тренуюся» - з усмішкою підсумував Петро Димінський.

Інформаційний центр ФК «Карпати», Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 08 мая 2024, 19:25 17

Мудрик и Зинченко попали в рейтинг от GiveMeSport

Комментарии