Алексей КУРИЛОВ: «Шахтер готов заплатить за меня 1 млн у.е.»

Полтавская «Ворскла» не хочет отпускать своего игрока в «Шахтер»

Олексій Курілов повернувся в Полтаву після зборів із донецьким «Шахтарем», і був переконаний, що питання про його перехід на 99 відсотків вирішене.

Але один відсоток зіграв свою роль - керівництво «Ворскли» поки всіляко перешкоджає переходу футболіста.

- У мене за контрактом встановлено вступний внесок в 1 мільйон доларів, який «Шахтар» готовий за мене заплатити. Хоча Мірча Луческу не обіцяє, що я буду грати в основному складі, у мене з'явиться шанс, який випадає раз у житті.

Потрібно прагнути до більшого, а «Шахтар» - це моя мрія. Адже я вихованець цього клубу, провів 5 років в Донецьку. Вважаю, що в даний момент в Україні це найвища межа, до якої можу прагнути.

Після звільнення Павлова, який вивів мене на рівень нормального футболіста, перервав низку моїх оренд, і переконав полтавський клуб купити мене у «Металіста» за 650 тисяч доларів, розумію, що буду деградувати.

З повагою ставлюся до нового тренера, але це не той, кому довіряв і з ким грав у Лізі Європи.

- Яка основна причина того, що керівництво полтавського клубу перешкоджає Вашому переходу в «Шахтар»?
- Зараз «Ворскла» хоче отримати більше грошей за мене. Це не по-людськи. Адже є сума, прописана в контракті, а вони намагаються всілякими шляхами залишити мене тут. Я ж душею і тілом залишаюся в рідному «Шахтарі». «Ворскла» зробила для мене багато, але це все завдяки Павлову.

Правильно, що Микола Петрович пішов із клубу, адже всі прагнуть до вигідніших умов. Я не через Павлова хочу покинути полтавський клуб, а в пошуках кращого. І це краще зараз - «Шахтар», в якому зможу реалізувати свій шанс.

Мене морально дуже пригнічує той факт, що на сьогодні керівництво клубу заявило, що мій перехід неможливий. Це впливає і на мій фізичний стан, тому не знаю, як складеться моя подальша доля.

- Чи не перешкоджає рішенню клубу те, що у Вас контракт на три роки, а Ви пограли тільки рік?
- Так. У мене контракт на три роки. Але коли підписували документ, керівництво клубу не виключало варіант, що мене зможуть продати. Коли прописали суму, вони говорили, що за мільйон готові у будь-який момент продати. Але коли мною за ці гроші зацікавився «Шахтар» - захотіли іншу суму.

Хоча я розумію, що цікавий донецькому клубу в основному через те, що був їх вихованцем, але все ж радий, що зміг досяг такого рівня і кращий клуб країни звернув на мене увагу. І не важливо, що поки не буду грати в основному складі.

Для мене вже досягнення, що я зміг би з ними тренуватися, відточувати свою майстерність. Кучер, Ракицький теж не з основного складу починали, але тим не менш проявили себе.

- Але у «Ворсклі» Ви ж центральний захисник…
- Я не вважаю себе гравцем, на якому тримається захист. Я такий же, як Ткачук, Матвєєв, Пєсков або Чєсноков. Вони просто менше матчів зіграли, ніж я, і мені пощастило забити декілька голів на Чемпіонаті та в Лізі.

Я хочу їхати в донецький клуб не розслаблятися, а реабілітувати себе, удосконалюватися і робити все, щоб реалізувати цей шанс.

Не виключено, що повторю долю Чижова, а можливо - отримаю унікальну можливість у майбутньому грати в основному складі «Шахтаря».

vpoltave.pl.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:01 0

Артем отличился в очном матче команд на 4-й минуте поединка

Комментарии