Київ не зміг, а Маріуполь таки проведе міжнародний турнір з біч-волею

З дніпровських пляжів — на азовські

Кияни вже звикли, що влітку вони можуть поєднати відпочинок на пляжах Гідропарку з переглядом представницького турніру з пляжного волейболу. Новина, що цього року традиційного спортивного видовища на берегах Дніпра не буде, розчарувала. Втім естафету з проведення престижних змагань підхопили на берегах Азовського моря.

Найближчого понеділка стартує міжнародний турнір з пляжного волейболу Azovstal Beach Volley Cup-2006. Упродовж чотирьох днів на пляжах Маріуполя 30 чоловічих та 25 жіночих команд з країн СНД виборюватимуть Кубок металургійного комбінату «Азовсталь». Відзначимо, що серед жінок настільки масштабні змагання в Україні проводяться вперше. Присвячений до Дня металургів турнір має призовий фонд 5 тисяч доларів.


Напередодні президент Асоціації пляжного волейболу України Вадим Тищенко підкреслив: після того як стало відомо, що традиційні київські змагання не відбудуться, маріупольський старт має стати найвагомішою подією офіційного літнього календаря АПВУ. Кубок «Азовсталі» викликав величезну зацікавленість у багатьох професіональних пар із пострадянського простору, яким виступ на азовських пляжах дозволить найліпше підготуватися до наступних міжнародних стартів. Нагадаємо: цей вид спорту входить до олімпійської програми, тому вже сьогодні чоловічі та жіночі дуети використовують найменшу нагоду підвищити свій рейтинг, який буде визначальним для здобуття путівки до Пекіна-2008.


Можна не сумніватися, що в розпал курортного сезону в півмільйонному місті сталеварів аншлаг на трибунах буде забезпечено. А підтримка українським біч-волейболістам дуже потрібна, адже серед їхніх суперників не бракуватиме професіональних пар із високим рейтингом - перш за все з Росії та Прибалтики. Про перебіг подій із Маріуполя можна буде дізнатися з репортажів із місця події кореспондента «УМ», адже наша газета стала інформаційним спонсором Azovstal Beach Volley Cup.

Ігор КОРОЛЬОВ, Україна молода

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 03 мая 2024, 19:12 8

Национальная сборная Украины не будет обделена бонусами