Сборная Украины помогает спасти юного футболиста

Футболки с автографами Шевченко и Роналду будут выставлены на благотворительном аукционе

Головний тренер збірної Олег Блохін та багаторічний капітан «синьо-жовтих» Андрій Шевченко долучилися до ініціативи із зібрання коштів на лікування десятирічного Андрійка Андрійчука, у котрого виявлено гострий лейкоз з ускладненням. Це - рідкісна хвороба і для того, щоби вижити, дитині необхідна пересадка кісткового мозку.

Футбольна мрія
Змалку Андрійко тренувався у столичному футбольному клубі «Троєщина» і наполегливо прагнув здійснити свою мету: стати найкращим футболістом світу, як його кумир Кріштіану Роналду. Хлопець займався футболом щодня, аж тут раптом здолала недуга, котра прикула юного гравця до ліжка. Ані батьки, ані маленька сестричка не підходять Андрію як донори.
Трансплантацію необхідно робити за кордоном. Операція коштує близько200 тисяч євро - сума, якої родина Андрія не має. Попри неабияке спортивне загартування перший курс хіміотерапії хлопчина ледве переніс, в даний момент проходить другий курс. Однак Андрій впевнений: витримає всі процедури, бо понад усе хоче жити повноцінним життям. І грати на великому стадіоні, переповненому уболівальниками.
Аукціон футбольних реліквій
Для того, щоби допомогти сім'ї Андрія Андрійчука знайти донора і зробити операцію з трансплантації, агент ФІФА Шандор Варга зібрав унікальні футбольні експонати, які будуть виставлені на аукціон. Усі зібрані кошти підуть на лікування Андрійка. Серед лотів - футболка Андрія Шевченка з підписами тренерського штабу та усіх гравців збірної, футболка Кріштіану Роналду з особистим автографом та підписами ще чотирьох його партнерів по команді, сукня співачки та телеведучої Ірини Блохіної, пошита за мотивами форми команди України, а також м'яч з півфінальної гри Євро- 2012 Іспанія-Португалія. Взяти участь в аукціоні, котрий буде розміщено на спеціально розробленій для цієї акції веб-сторінці, зможе кожен бажаючий.

ФФУ

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 03 мая 2024, 21:47 36

Украина стала лучшей командой Дивизиона 1B

Комментарии