Карпаты в Польше: день первый

Львовская команда провела свою дебютную тренировку на учебно-тренировочных сборах

Підйом о 8-ій годині ранку у футболістів «Карпат» не викликав жодних проблем. Після перегляду, напередодні, чвертьфінального матчу Євро-2012 Німеччина - Греція у карпатівців була зайва година на сон, адже, нагадаємо, між Україною та Польщею, попри спільний футбольний форум, різниця в часі зберігається.

Вже незабаром, а саме після сніданку та тактичної підготовки, команда вирушила на своє перше тренування у Польщі. До футбольних полів, де і займатиметься команда на зборах, автобусом їхати лише кілька хвилин. Дорогою карпатівці проїхали невеликий центральний стадіон Водзіслава-Шльонскі, який вміщає не більше 3-ох тисяч глядачів.

На тренувальних полях в розпорядженні львів'ян три повнорозмірні, акуратно підстрижені газони. Єдине, що трохи допікало, так це засилля маленьких мушок, яких приваблювали білі кольори. Саме в таких футболках на поле і вийшли гравці «Карпат» на перше тренування.

Доки «зелено-білі» розминалися, неподалік за їхніми діями стежила блондинка з блакитними очима. Марта, а саме так звати красуню, весь час намагалася вибігти на поле до карпатівців, однак чоловік, що стояв поруч, її не пускав. Каже, зарано ще дворічній дівчинці ганяти м'яча з дорослими.

Чоловік - це тато Марти, який виявився ще й президентом спортивної організації, якій, власне, і належать ці поля. Пропустити перше тренування «Карпат», каже Дарек Пожінський, не міг. Навіть взяв із собою дружину та доньку. Сама ж дівчинка до футболу також не байдужа. Час від часу, поглядаючи на карпатівців, вона стояла серед двох десятків м'ячів, вагаючись, який ж їй вибрати, щоб кинути.

Тим часом карпатівці почали бігти 3 кілометри на час. Бігли дистанцію футболісти навколо футбольного поля, по периметру якого стояли тренери. Найшвидшим (або ж найвитривалішим) виявився грузинський легіонер команди Муртаз Даушвілі. На 10 секунд від грузина відстав Володимир Гудима, який фінішував з другим результатом.

Вечірнє тренування мало тактичний характер. Футболісти цього разу працювали більше з м'ячем і відпрацьовували на полі задумки тренерського штабу.

Ввечері команда знову відпочивала, переглядаючи матч Євро 2012. На цих зборах для карпатівців дивитися єврочемпіонат стає доброю традицією. Тренерський штаб команди та кілька гравців-легіонерів матч Іспанія - Франція дивилися у холі на загальному екрані. Інші ж футболісти у себе в номерах. Зокрема і Лукас, який в цей вечір був найактивнішим вболівальником. Попри те, що іспанець перебував у ліжку під ковдрою, голам співвітчизників тішився голосно і непоміченим не залишився. Каже, що на цьому форумі конкуренцію Червоній Фурії може скласти хіба що збірна Німеччини.

Інформаційний центр ФК «Карпати»

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 18:29 9

Sport.ua вместе с GGBET анонсирует интересный поединок