Златан ИБРАГИМОВИЧ: «Матч против Украины очень важен»

В команде Олега Блохина есть несколько способных исполнителей, считает швед + ФОТО

Нападник «Мілана» Златан Ібрагимович - загальновизнаний лідер збірної Швеції. Це людина, яка може самотужки вирішити долю будь-якого поєдинку. І, безсумнівно, у наставника національної команди України Олега Блохіна, як і у всіх захисників синьо-жовтих, міркування про способи нейтралізації довгокосого гіганта викликають неабиякий головний біль. Та й сам Ібрагимович знає собі ціну, і у поєдинку проти співгосподарів ЄВРО-2012 обіцяє показати свої найкращі якості.

«Я відчуваю великий тиск на себе, бо від мене очікують результату. Говорячи про збірну Швеції, завжди в першу чергу згадують Ібрагимовича. А наші вболівальники покладають на мене великі надії, - зазначив Златан, вперше прибувши в зал прес-конференцій київського НСК «Олімпійський». - Однак я люблю такий тиск. Він мене мотивує та допомагає сконцентруватися на важливих речах. А наш матч проти українців буде дуже і дуже важливим».

Форвард, котрий міцну статуру дивовижним чином поєднує з чудовою технікою та просто-таки футбольною грацією, висловив упевненість в своїй команді, хоча й не став робити якісь прогнози на стартовий матч на турнірі. «Усе залежатиме від того, як будуть налаштовані обидві команди з самого початку. Звісно, ми намагатимемося створювати й реалізовувати моменти. Так, ми підемо вперед, але при цьому збережемо надійність нашої задньої ланки», - наголосив Златан.

Крім цього, 30-річний нападник зазначив, що Швеція та Україна дуже схожі за стилем, додавши: «Ми спостерігали за нашим суперником, добре вивчали його. Вся наша команда максимально зібрана й відчуває важливість першого поєдинку. Треба постаратись діяти вкрай обережно, коли господарі атакуватимуть, адже у їх складі є кілька справді здібних виконавців».

Менше з тим, знаний бомбардир переконаний, що в цілому збірна Швеції готова протистояти будь-кому на цьому турнірі. «Ми тут, бо ми - одні з найкращих в Європі. Ми не щасливчики, ми потрапили сюди завдяки наполегливій праці. Наш наставник Ерік Хамрен виконав у цьому сезоні чудову роботу. Ми не демонструємо традиційний шведський футбол. Ми показуємо дещо краще».







Златан Ибрагимович на пресс-конференции накануне матча

uefa.com

Фото Getty Images

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Теннис | 12 мая 2024, 15:43 16

Даяна не смогла остановить вторую ракетку мира в Риме

Комментарии