Коллина побывал в расположении сборной Украины

Итальянский специалист рассказал команде Олега Блохина о трактовке правил

У розташуванні збірної України в австрійському Вальхзеє відбулася зустріч з головним офіцером арбітражу УЕФА П`єрлуїджі Колліною.

Переклад від Шевченка

На презентацію оновлених трактувань правил на Євро-2012 італійський спеціаліст прибув із рідного містечка Віареджіо, транзитом через Флоренцію та Мюнхен (цей відрізок дистанції пан Колліна подолав літаком). До присутніх він звертався рідною мовою: перекладачем цього разу працював найбільш досвідчений гравець «синьо-жовтих» Андрій Шевченко. Капітан, як відомо, чудово володіє італійською, а, крім того, як з`ясувалося, вміє чітко і професійно донести суддівську точку зору.

Вилучення за брутальну гру

Керівник європейських рефері і за сумісництвом куратор українського суддівського корпусу наголосив на тому, що покарання за порушення правил на Євро-2012 буде вкрай суворим. Скажімо, за стрибок прямою ногою гравець одразу ж буде вилучений з поля. Такі ж санкції чекають на тих, хто «працюватиме» ліктями: фактично за будь-яке відмахування рукою в обличчя суперника порушник ризикує побачити перед собою «червоне світло». Нечисто виконаний підкат майже завжди означатиме попередження: навіть якщо оборонець зіграє у м'яч, але при цьому зачепить ногу суперника.

На користь атаки

На континентальному турнірі УЕФА повертає правило подвійного покарання. В разі відвертого фолу, коли гравець атаки матиме очевидний шанс забити м'яч, але при цьому буде збитий, арбітр пред'явить порушнику червону картку і призначить пенальті у ворота його команди. Однозначна перевага на боці нападу буде й при трактуванні «фолу останньої надії»: будь-яке порушення проти гравця, що вийшов сам-на-сам із голкіпером, означатиме вилучення. Не рекомендується учасникам Євро виставляти руки за межі корпусу при грі у захисті. Майже завжди це потягне за собою призначення штрафного удару.

Найкращі з найкращих

П`єрлуїджі Колліна запевнив, що 12 головних арбітрів турніру − це найкращі нині фахівці Старого Світу, з якими не варто сперечатися, бо за це миттєво буде показано жовту картку. Куратор також рекомендував гравцям уважно діяти у власному штрафному майданчику, за перебігом подій в якому спостерігатимуть додаткові рефері. «Нікому із суддів не хочеться карати футболістів без причин, однак зважте на те, що ризик отримати пенальті у свої ворота значно зростає із появою біля лінії поля додаткової пари очей», − резюмував відомий арбітр.

Обопільне задоволення

Головний тренер національної команди Олег Блохін подякував суддівському офіцеру за змістовну презентацію нових трактувань правил. Пєрлуїджі Колліна, в свою чергу, побажав українській команді хорошої гри на ЄВРО без порушень правил. Одразу після зустрічі відомий арбітр залишив табір «синьо-жовтих» у Вальхзеє, а збірники продовжили підготовку до чемпіонату Європи.

Відкрите тренування і зйомка УЕФА

Сьогоднішній робочий графік національної команди відкриває офіційна відео та фотозйомка УЕФА − для презентації «синьо-жовтих» в офіційних матеріалах турніру, зокрема на екранах арен Євро перед початком матчів. Ввечері збірна проведе у своїй альпійській резиденції відкрите тренування (початок − о 17.30 за європейським часом). А завтра у програмі підготовки − товариський матч з Австрією в Інсбруку, що за 90 кілометрів від Вальхзеє.

Трансляція матчу Австрія − Україна, що розпочнеться 1 червня о 21.30 за київським часом, відбудеться на телеканалі «Інтер».

Sport.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 06 мая 2024, 11:40 1

Витор Роке может покинуть клуб

Комментарии