Депутаты Львова не хотят русскоязычных комментаторов на Евро

Народные избранники видят в этом очередную угрозу украинскому языку

Депутати Львівської міської ради на сесії 24 травня звернулися до керівництва національної телекомпанії України з вимогою оприлюднити список футбольних коментаторів на «Євро-2012».

Відповідне звернення зачитав депутат Михайло Хміль. За його словами, атака на державну мову сьогодні йде з різних боків.

«Сьогодні власники ліцензій і субліцензій на право трансляції матчів, яким цей статус був делегований державою, створюють таку ситуацію, коли 40 млн українців у своїй країні не зможуть почути футбольні коментарі рідною мовою. Вже майже місяць ніхто не спростовує інформацію про те, що ТРК «Україна» і телеканал «Футбол», які здобули право транслювати матчі «Євро-2012» за згодою від НТКУ, мають намір залучити до роботи в українському ефірі коментаторів із Росії», - каже Хміль.

Депутатів цікавить, чи здійснюється тиск на керівництво НТКУ з метою залучення журналістів з Росії? Та коли буде оприлюднено список коментаторів?

«Погано для країни-організатора, якщо такий популярний турнір може зазнати зовнішнього бойкоту. Непоправно для неї, якщо він зазнає бойкоту внутрішнього», - кажуть депутати.

galsports.com

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хоккей | 03 мая 2024, 21:47 37

Украина стала лучшей командой Дивизиона 1B

Комментарии