Олег ВЕНГЛИНСКИЙ: «Рыба гниет с головы»

Экс-нападающий «Динамо» и «Днепра» поделился впечатлениями о прошедшем чемпионате Украины

Завершився футбольний чемпіонат України серед команд прем'єр-ліги. Виступ кожної оцінює колишній нападаючий київського «Динамо» та дніпропетровського «Дніпра» 34-річний Олег Венглинський.

«Шахтар»

Вважаю чемпіонство гірників незаслуженим. У вирішальному матчі проти «Динамо» донеччанам допоміг арбітр Вакс. У Луцьку на їхню користь призначили сумнівний пенальті. У виїзній грі проти «Металіста» суддя взяв «опіку» над Степаненком.

«Динамо»

Пройшло дистанцію рівно. Але не змогло психологічно відійти після того, як арбітр «убив» їх у Донецьку. Усі розмови про відсутність належної гри - пусте. Головне - результат. І кияни були близькі до того, щоб його показати, якби не суддівство.

«Металіст»

Команда виступила по своїх можливостях. А вони були обмежені внаслідок гри на два фронти - чемпіонат та Ліга Європи. Тому показати кращий результат було малоймовірно. Наступний сезон має бути кращий: по-перше, є досвід. По-друге, невідомо, чи зможуть так далеко зайти в єврокубках. Отже, більше сил збережуть на чемпіонат.

«Дніпро»

Вірю в цей клуб, у президента, керівництво, гравців, уболівальників. Але не в тренера. Доки буде Хуанде Рамос - розраховувати на успіх не варто. Про що говорити, якщо команда вдома не може обіграти»Оболонь»? Зате на суддів поскаржитися - це Рамос уміє.

«Арсенал»

Позитивний сезон. У команди з'явився кваліфікований наставник - білорус Леонід Кучук, і зразу помітні зміни в грі. Кожний маневр продуманий, лінії чудово взаємодіють. Пробилися в єврокубки. Це успіх, але він може позначитися на виступі в чемпіонаті наступного сезону.

«Таврія»

Нормально як для першого сезону роботи Семена Альтмана. Може бути краще, якщо розширять склад: Назаренко та Калиниченко, лідери півзахисту, вже вікові гравці.

«Металург»

Відзначив би тренера - Володимира П'ятенка. А ще Олександра Бандуру, голкіпера. Трохи не вистачало стабільності, але взагалі сезон вийшов непоганий.

«Ворскла»

Самобутня команда - непоступлива, колюча. З'явився лідер - Роман Безус. Подальші перспективи залежать від того, чи залишиться в Полтаві головний наставник Микола Павлов.

«Чорноморець»

Перед сезоном одесити були чи не головними претендентами на виліт. Старт чемпіонату це підтверджував. Потім тренеру Романові Григорчуку вдалося зібрати із середніх футболістів міцненьку команду. Можна сказати -»вистрілили». Тільки не треба було вв'язуватися у відкритий футбол із лідерами, «Шахтарем» та «Динамо». Покарали.

«Кривбас»

Головне розчарування. Восени - грали. Навесні почали займатися не тим, чим треба, наставник утратив вплив на підопічних. Звідси й результат.

«Іллічівець»

Сподобалася робота тренерського тандему Леонов - Орбу. Доки Маріуполь під опікою «Шахтаря», доти й буде у прем'єр-лізі.

«Волинь»

Під час зимової перерви прийшов новий тренер Анатолій Дем'яненко. Почав перебудовувати ігровий стиль. Не все вдавалося, але команда билася у кожній грі. Думаю, наступного сезону підтягнуться, але треба зберегти лідера нападу, Майкона.

«Зоря»

Навесні зіграли добре. Далася взнаки присутність у складі досвідчених футболістів - Галюзи, Грицая, Ідахора.

«Карпати»

Риба гниє з голови. Усі проблеми - від керівництва, бо склад непоганий. Улітку треба шукати нового тренера і більше займатися футбольними речами, а не скандалити.

«Оболонь»

Зробили все, що могли, але цього замало. Сподіваюся, повернуться якнайшвидше.

«Олександрія»

Головна помилка - розпрощалися з Леонідом Буряком. Якби він залишився наставником, не «вилетіли» б.

galsports.com

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 02 мая 2024, 04:34 3

В ближайшее время Карло Анчелотти решит, кто будет играть против «Кадиса»

Комментарии