Максим ШАЦЬКИХ: «Мені до снаги наздогнати Реброва»

Знаменитий футболіст знову гучно нагадав про себе

Він відзначився дублем у ворота «Карпат». Ці два м'ячі не лише допомогли «Арсеналу» здобути вольову перемогу, а й наблизили гравця до рекорду.

В активі Максима Шацьких - аж 115 голів у чемпіонаті України. Йому залишилося зробити тільки вісім влучних пострілів для того, аби наздогнати Сергія Реброва.

- Максиме, ви можете наздогнати Сергія Реброва і потрапити в історію українського футболу як найкращий бомбардир чемпіонатів...
- Так, мені до снаги забити вісім голів і наздогнати Реброва. Але такого завдання не ставлю перед собою. Важливо - показник команди, а не мій особистий гольовий доробок.

- Один із двох ваших м'ячів у ворота «Карпат», без сумніву, претендуватиме на звання найкращого в сезоні. Голи зі штрафного прямісінько у «дев'ятку» - це талант чи результат роботи на тренуваннях?
- Одного таланту замало. Треба щодня відпрацьовувати удари. 1 не лише на тренуваннях, а й після занять. Я завжди зостаюся на футбольному полі і відшліфовую удари. Розставляю м'ячі за межами штрафного майданчика і засипаю воротаря ударами з різних точок. От тільки стінки з футболістів не формую.

- І який відсоток вашої результативності?
- Здебільшого виконую серію з 15 ударів. Половина м'ячів залітає у ворота. Бувають дні, коли з 15 ударів не забиваю жодного. Та навіть неточні удари корисні. Все одно набуваю досвіду.

- Загалом у вашому доробку аж 115 голів. Скільки із них ви можете назвати красивими?
- Думаю, добра половина - це голи-красені. Зрештою, кожен влучний постріл - вагоме досягнення. Сам гол - це краса, яку так люблять уболівальники. На мій погляд, негарних голів не буває. Та я більше ціную вирішальні постріли, які приносять потрібний результат команді.

- Ми добре пам'ятаємо ваш диво-м'яч у Лізі чемпіонів у ворота англійського «Ньюкасла» у складі «Динамо». Який із 115 голів у першості України може позмагатися з цим єврокубковим шедевром?
- Я пам'ятаю 50 відсотків усіх своїх голів. Звісно, гра з «Ньюкаслом» запам'ятається назавжди.
А в чемпіонаті України можу виділити гол у ворота «Дніпра». Сподіваюсь, мої ефектні голи ще попереду.

- Ви тепер завжди виконуватимете штрафні?
- Так, наш тренер роздав завдання на всі «стандарти» футболістам. Мені випала честь бити пенальті та штрафні. Все це називається ігровою дисципліною.

- Ваш президент любить стимулювати футболістів незвичними гонорарами. Нагороджує вас преміями за забиті м'ячі?
- Та ні! Що ви? Я працював під орудою багатьох тренерів - Лобановського, Сабо, Буряка, Дем'яненка... Ніхто не міг допустити, щоб президенти платили футболістам за забиті м'ячі. Тоді ж кожен старатиметься сам вразити ворота суперників і зникне командна гра. Кожен гол - це заслуга всього колективу, а не тільки його автора!

- А як щодо гонорарів за вихід в єврокубки?
- Президент виплатив нам подвійні преміальні за перемогу над «Карпатами». Цим він дав зрозуміти, наскільки важливий для «Арсенала» вихід у Лігу Європи. Звісно, приємно отримувати удвічі більше. Все-таки ми не роботи, кожен із нас має сім'ю, є куди вкладати гроші. Не буду приховувати, що зарплата неабияк впливає на дії футболістів. Та ми готові показувати добротний футбол навіть без додаткових фінансових обіцянок.

Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 29 мая 2024, 09:14 1

Бывший футболист «Металлиста» и «Шахтера» неожиданно заблистал в Греции

Комментарии