ПАВЛОВ: «Я не давал установку получать желтые карточки!»

Главный тренер «Ворсклы» обещает дать бой «Шахтеру»

Наставник «Ворскли» спростовує міфи, демонструє обізнаність у вітчизняних футбольних реаліях, вражає стоїцизмом характеру й… підтверджує репутацію чесної людини.

- Миколо Петровичу, після останніх резонансних подій у мене, чесно кажучи, є певні сумніви з приводу того, чи хочете ви спілкуватись із пресою…
- Ну, якщо ви задасте питання на ТУ тему, то не відповідатиму й загалом не захочу з вами розмовляти. Якщо у вашому списочку запитань не буде провокаційних, тоді…

- Гаразд… То чим відрізняється підготовка до наступної календарної гри - з «Шахтарем» - від інших?
- Тут і справді є певні відмінності, зумовлені тим, що у нас троє гравців основи травмовані й один - дискваліфікований.

- Справа в тому, що я мав на увазі дещо інше, тому трансформую питання: чи спровокувала майбутня зустріч із донеччанами якісь зміни у власне тренувальному процесі?
- Ні, звісно ні: я - тренер із тієї когорти, які не люблять форс-мажорів, радикальних змін, метань із боку в бік. У мене все завжди йде за планом. Ось, припустімо, сьогодні (розмова мала місце у середу. - В.Б.) відбулася планова двостороння зустріч між різними складами «Ворскли».

- До речі, а як часто граються ці двосторонки?
- Раз на тиждень: у середу - якщо матчі відбуваються на вихідних, а коли тур заплановано на середину тижня, тоді двосторонню зустріч проводимо у неділю.

- Миколо Петровичу, все ж мушу повернутися в недалеке минуле… Тож після матчу з «Чорноморцем» ви сказали що низка полтавських футболістів будуть оштрафовані. Виконали обіцянку?
- Безумовно! Всі винуватці тієї ганьби отримали по заслугах. Причому я впевнений, що вони погодилися б заплатити штраф у п'ятеро більший, аби тільки я їх простив!

- Ви вжили іменник «ганьба», то чи можете пояснити, що стало її передумовою?
- Можу: передумовою стала негідна поведінки кількох футболістів, які, з лише їм відомих міркувань, стали виробляти на полі різні «дива театрального мистецтва». Я ЇМ НЕ ДАВАВ УСТАНОВКУ ОТРИМУВАТИ ТІ ЖОВТІ КАРТКИ!!!

- От, Миколо Петровичу, слухаю вас - і вірю, й нічого не можу вдіяти!
- Довіра між людьми - це ж добре!

- Тож наступний пункт нашої розмови також торкається тематики довіри: ви можете чесно, поклавши руку на біцепс, сказати, що вірите у позитивний результат гри з «гірниками?»
- Покладу руку всюди, де треба, і, не задумуючись, скажу: вірю у можливість відібрати очки в «Шахтаря» й докладу всіх можливих для цього зусиль. Хай читачі «УФ» не сумніваються: битві у Полтаві бути!!!

- Але ж Миколо Петровичу, зваживши на останні ігри донеччан, на те, що арбітри завжди об'єктивні у ставленні до них…
- (Після певної паузи.) Ми до всього звикли. Мушу повторитися: гарантую всім, що легкого життя «Шахтаря» в Донецьку не буде - обскубемо «гірникам» по повній програмі! Просто може статися що завгодно, у футболі не існує страховок від різних нещасних випадів, коли закономірність розвиток подій на полі не переливається в закономірний результат. Але, попри все, моя команда дуже старатиметься. Тим паче, нам було б непогано відновити трохи підіпсоване реноме.

Володимир БАНЯС, газета Український футбол

Михаил Шаповалов Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 01 мая 2024, 23:38 0

Криштиану оформил дубль за «Аль-Наср» в ворота «Аль-Халиджа»

Комментарии