Сергій ТРИГУБЕЦЬ: «У фіналі ЧЄ-2012 вболівав за Росію»

Гравець львівської «Енергії» Сергій ТРИГУБЕЦЬ про збір команди в Трускавці та ЧЄ з футзалу

- Тренувальний збір гравці СК «Енергії» провели у курортному містечку Трускавці, неподалік Львова. Розкажи, як все проходило?
- Ми щодня мали дворазові тренування протягом 10 діб. Посередині якраз був виїзд до Львова на гру на Кубок України. Після повернення ми знову займалися у такому режимі - двічі на день. Ми мали навантаження як і з м'ячами спочатку, так і у тренажерному залі згодом.

- На чому робив акценти Станіслав Олександрович?
- Власне на цьому зборі була та необхідна підготовка, щоб до вирішальних матчів всі ми могли підійти у оптимальній формі. Щоб не було пробілів, адже у зв'язку з участю деяких наших гравців у складі національної збірної України на чемпіонаті Європи, чимало із нас перебували на різному рівні фізичної готовності. Тому завдання було підняти цей рівень до такого, щоб ми могли показувати хороший результат.

- Для «енергетиків» тривалість паузи в чемпіонаті якраз добігає вже чотирьох тижнів. У якій зараз зокрема психологічній формі гравці «Енергії»?
- Настрій у нас відмінний, після цього зимового збору усі задоволені, очікуємо наступних матчів чемпіонату, а там - результат покаже.

- Як ви проводили вільний час від тренувань у Трускавці? Чи була нагода накопичувати командний дух поза спортивним майданчиком?
- Так. Ми мали нагоду зібратися всі разом на перегляд фіналу ЧЄ-2012, обговорити деякі моменти, подискутувати, щось почерпнути для себе по грі і відкласти у пам'яті. В інший вихідний день - це була сауна і басейн, ще один спосіб гуртом провести час. У будні дні - мали досить щільний графік, тому і розважатися не було дуже часу.

- Оскільки вже зачепили тему чемпіонату Європи 2012, що проходив у Хорватії, які твої загальні враження від турніру? Хтось з гравців чи, можливо, яка-небудь команда стали для тебе відкриттям?
- Господарі чемпіонату, наприклад, добре показали характер, і посіли високе четверте місце. Це, особисто для мене, несподіванка. Приємно вразила також і команда Румунії у матчі з іспанцями. Вони не боялися суперника, застосовували різноманітні тактики, - це є черговим свідченням, що названі мною команди не стоять на місці, а рухаються вперед, їх вже на «одній нозі» не пройдеш, а тому до ігор з ними вже потрібно добре готуватися. Дуже прибавила у грі також збірна Росії. Видно, що прийшов новий тренер, підібрав нових гравців, - і вони дуже гідно себе проявили, сильно виступили, зокрема і у фіналі. Остання гра була дуже сильною. Я вболівав за збірну Росії, але так склалися обставини, що наші сусіди не зуміли здобути перемоги у підсумку у вирішальній грі.

- Що стосується нашої збірної - чи не здається, що десь вона на рівні з іншими командами пішла вниз? Можливо нам, як і росіянам, не були б зайвими зміни у тренерському штабі та на лаві гравців?
- Скоріш за все просто не вдався матч. Так вийшло що дотягнули до серії пенальті, а там вже рівні шанси на програш для кожної команди. Та часто так трапляється, що ніби перебуваєш і у хорошій формі, і є моментів чимало, та гра чомусь не йде. Шкода, що ми не пройшли далі. Я вважаю, що керівництво та тренерський штаб зробить деякі висновки, і вже найближчі місяць-півтора зможуть налаштувати хлопців на матчі до ЧС. Тим паче, що є до чого прагнути, адже мрія кожного футболіста виступити, дуже добре виступити на чемпіонаті світу, показати себе і команду, щоб країну, яку вони представляють більше впізнавали у світі, у спортивному світі зокрема.

- Давай коротко про перший матч 1/8 фіналу КУ - «Енергія» провела дуже кволий перший тайм... Щось пішло не так?
- Думаю десь просто недооцінили суперника, не вдавалася наша традиційна комбінаційна гра. Але після перерви ми зуміли довести гру до потрібного нам результату, який є цілком закономірним по грі. Не засмучуємося, що пропустили, але хотілося б просто зіграти краще у цьому матчі, щоб на виїзді почуватися більш впевнено.

- «Меркурій» - команда з характером?
- Так, однозначно. Чернівчани одразу пішли у пресинг, боролися за кожен клаптик поля. Думаю матч-відповідь очікується дуже цікавий. У рідних стінах команда буде викладатися на всі 100%, щоб показати перед уболівальниками і керівництвом клубу, що вони хороші виконавці, адже не раз ми чули, що команда прагне виступати у Екстра-лізі.

- Домашній майданчик «Меркурія» у Чернівцях незнайомий ще енергетикам?
- Наскільки я знаю - ні. Ми не мали нагоди там зіграти. Зал доволі специфічний, одразу за лінією поля ніби стоять глядачі... Там проводили збори наші збірники, тому думаю вони введуть у курс справи решту команди про всі нюанси, щоб ми були готові. Хоч до матчу ще далеко, але оскільки перед «Енергією» завжди стоять високі завдання - ми мусимо враховувати всі фактори.

- Як налаштовуєтеся на матч з «Ураганом»?
- Досить стандартно - вивчаємо сильні сторони суперника, щоб у Івано-Франківську ми могли показати хорошу гру, не лише по результату, а й діями на полі. Постараємося зробити все, щоб перемогти.

Андрій СТАДНИК

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футзал | 03 мая 2024, 21:54 1

Орест Боргун – о победе над «Кардиналом» (4:2)

Комментарии