Команда Яковенко обыгрывает Молдову

На Кубке Содружества молодежная сборная Украины добывает дебютную победу

Молодіжна збірна України вдало стартувала на Кубку співдружності, що проходить в російському Санкт-Петербурзі, обігравши однолітків із Молдови − 1:0.

Турнір, що раніше проводився серед провідних клубів СНД та Прибалтики, з цього року поміняв формат учасників (12 молодіжних збірних) та переїхав із Москви до Північної Пальміри. Українці відкривали змагання для себе матчем у рамках групи В проти Молдови. Обидві команди вийшли на поле в експериментальних складах. Якщо говорити про українців, то більшість основних гравців наставник Павло Яковенко залишив у розпорядженні клубів, котрі готуються до другої частини сезону.

Незігранність далася взнаки у діях обох суперників, однак вищий індивідуальний клас українців дуже швидко забезпечив їм перевагу. Саме синьо-жовті зразу взяли під контроль гру, і вже на 15-й хвилині відкрили рахунок. Капітан нашої команди Андрій Богданов пройшов правим флангом і віддав м'яч у район воротарського майданчика, де тут як тут був півзахисник київської «Оболоні» Антон Шевчук. Чіткий удар «пивовара» став для голкіпера молдаван занадто складним випробуванням − 1:0.

Загалом, матч гольовими моментами не тішив. Підопічні Павла Яковенка багато тримали м'яч, методично розхитуючи оборону суперників, однак повторити успіх так і не змогли. Хоча кілька разів все ж таки були близькими до цього, особливо наприкінці гри, коли Євген Павлов не влучив у порожні ворота. Молдовани взагалі реальних нагод не мали, до того ж на 68-й хвилині вони залишились у меншості.

У іншому матчі групи В молодіжна збірна Латвії перемогла Киргизстан − 3:2. Наступний поєдинок команда Павла Яковенка проведе у суботу, 21 січня, проти Киргизстану. У групі А росіяни мінімально обіграли казахстанців, а збірна Туркменістану таким же чином здолала Естонію.


Україна (U21) − Молдова (U21) − 1:0
Гол
: Шевчук (15).
Україна: Березовський, Парцванія, Опанасенко, Віценець (Черемісін, 77), Федотов (Бабенко, 63), Павлов (Будківський, 90), Каверін (Цуріков, 89), Богданов, Олійник, Шевчук (Кушніров, 90), Гречишкін.
Молдова: Д.Русу, Жардан, Продан, Скрипченко, Леу, Нікологло (Головко, 65), Плетіке, Засавицький (Апостол, 86), М.Антонюк (Матей, 94), Гинсар, Яворський (Діма, 61).
Вилучення: Леу (88).

www.ffu.org.ua

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 05 мая 2024, 20:11 2

Смотрите самые интересные моменты матча 36-го тура АПЛ

Комментарии