Денис КОЖАНОВ: «Каждый день проезжаю 100 км в одну сторону»

Полузащитник «Ильичевца» рассказал о своих трудовых буднях

Практично всi гравцi «Iллiчiвця» живуть у Донецьку i щодня добираються на тренування в Марiуполь. Зрозумiло, що не електричками. Тож якщо ти граєш в «Iллiчiвцi, хоч-не-хоч, а змушений сiдати за кермо автомобiля.

-- Я не можу назвати себе великим автолюбителем, -- каже «Експресу» Денис Кожанов. -- Їжджу, бо потрiбно, але дуже великого задоволення вiд цього не отримую. Мiй водiйський стаж -- близько п'яти рокiв. Своє перше авто я купив, коли перейшов у «Карпати». Це був «Мiцубiсi Аутлендер».

-- Кажуть, що вулицями цього старого мiста дуже важко їздити. Як тобi, донеччанину, кермувалося у Львовi?

-- Львiв -- це найоптимальнiший варiант, аби стати досвiдченим водiєм! Так, важко, але коли навчишся їздити тут, то не пропадеш у жодному мiстi. Вузенькi вулички швидко навчать вiдчувати габарити авто.

-- Чи є в командах традицiя обмивати купiвлю нових автiвок?

-- Обмивати не обмиваємо, але коли хтось купить справдi хорошу машину, то кожен хоче посидiти в салонi, помацати все руками, проїхати коло-друге, пройти тест-драйв. Тож даємо один другому покататися.

-- Швидку їзду любиш?

-- Нi, я не гонщик. Хiба коли поспiшаю, то можу натиснути на газ. Загалом я їжджу спокiйно.

-- На даїшникiв нариваєшся?

-- Куди ж без них! У Львовi, пригадую, мене кiлька разiв зупиняли за порушення. А коли впiзнавали, то казали: якщо подарую м'яча, вiдпустять. А я ж зi собою м'ячiв не маю, пообiцяв, що наступного разу вiзьму. Але бiльше я їм не попадався. Виходить, маю борг. (Усмiхається).

-- Коли переїжджав зi Львова до Марiуполя, сам переганяв автiвку?

-- Нi, у мене не було часу. Тодi якраз починався чемпiонат, я був у Марiуполi i попросив товариша перегнати менi машину туди. Я загалом не люблю довгих мандрiвок машиною. Лише одного разу їхав з товаришем iз Донецька до Львова. Зазвичай я кермую недалеко вiд дому.

-- Нинi ти яким авто їздиш?

-- Джипом «Лексус RX». Перш нiж купити власний, їздив ним, джип менi дуже сподобався за комфорт i дизайн. Довго не думав, купив i собi такий. Це авто обладнане 3,5-лiтровим двигуном, по мiсту споживає 16 лiтрiв пального.

-- Чи багато кiлометрiв проїжджаш на рiк?

-- У Львовi мало їздив, а от на сходi доводиться мотатися. Я живу у Донецьку, а тренуємося ми в Марiуполi. Тому щодня 100 кiлометрiв в один бiк i сто назад. Добре, що там хоч дорогу зробили хорошу -- за годину добираюся. I в такому ритмi живе майже вся команда. Правда, щодня стiльки їздити втомлює, тож ми беремо свої машини по черзi. Одного дня ти водiй, а наступного -- пасажир.

-- Своїм «Лексусом» задоволений чи мрiєш про iнше авто?

-- А хто не хоче поїздити на «Майбаху» чи «Ламборджiнi»? Але люди їздять тими авто, якi можуть собi дозволити. Своєю машиною я задоволений, а як воно буде далi -- побачимо...

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 18 мая 2024, 14:05 110

Предстоящая игра уже не имеет турнирного значения, но победить будут стараться обе команды

Комментарии