Романа Шкарупу отруїли перед боєм із росіянином

Боксер може опротестувати результати поєдинку

12 листопада в Естонії харків'янин 32-річний Роман Шкарупа - 24 перемоги, вісім нокаутів, три поразки, дві нічиї - програв технічним нокаутом росіянину 25-річному Максиму Власову - 22 перемоги, 12 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх. На кону стояв пояс WBC Балтік у суперсередній вазі. По приїзді в Україну наш боксер розповів «ГПУ » про свою поразку.

- Приїхав в Естонію в хорошій формі в день зважування, - каже боксер. - У готелі повечеряв, а вночі відчув болі в животі. Зранку і практично до бою я не злазив з унітазу. Відбулося сильне зневоднення організму. Треба було на бій виходити, а я ще сидів у туалеті.
Зі мною така ситуація сталася вперше. Я ніколи так не отруювався. Але знаю, що такі речі в боксі практикуються. Із Володимиром Кличком було дещо схоже, коли він зустрічався з Леймоном Брюстером. Колишній мій менеджер, тренер Томаша Адамека Анджей Гмітрук розповідав мені, що перед програним боєм із Чедом Доусоном в Адамека були ті ж симптоми.

- Упевнені, що отруїлися під час вечері в готелі?
- Так. За межами - я нічого не їв. Навіть води не пив. Їв тільки те, що мені дали в готелі. З іншими все в нормі, а зі мною одним таке сталося.
Казали, що це може бути від нервів. Але такий варіант виключений. Я досвідчений боєць. За спиною багато поєдинків і в любительському, і професіональному боксі, і на вулиці. Із нервами в мене завжди все було в нормі.

- Може, команда Максима Власова перестраховувалася, вирішивши ослабити суперника?
- Не хочу обвинувачувати конкретно когось. Але все на це вказує.

- Як склався бій?
- Перший раунд ще відбоксував, а в другому - сили мене покинули. У третьому раунді руки не піднімалися, я пропустив удар. Встав, противник засипав мене ударами, і мій секундант викинув рушник.

- Максим Власов сказав, що на початку бою було важко підлаштуватися під вас, і що ви вибрали не ту тактику, яку він очікував.
- Він очікував, що я зразу піду «ламати» його. У принципі я б це і робив. Але в мене не було енергії. Відчував, якщо піду вперед, у мене закінчаться сили за один раунд. Сподівався на диво, що на контратаці вдасться його спіймати. Непогано кілька разів виходило. Але Власов підняв темп, і мені не було що йому протиставити. Руки вже опускалися.

- А відмовитися від бою не думали?
- Логічно було б. Але зіграло самолюбство, відступати не в моїх правилах.

- Якби не отруєння, могли б перемогти?
- Цілком. Хоча Власов - серйозний противник. Думаю, був би важкий бій «кістка в кістку», бо я люблю середню дистанцію, обмін ударів, і він теж. Хто б перший попав, той би і виграв.

- Аналізи не пробували здати?
- Мені порадили це зробити. Займуся цього тижня.

- За результатами аналізів збираєтеся подавати протест чи вимагати матч-реванш?
- Ще не задумувався над цим. Якщо аналіз дасть позитивний результат, тоді буду думати. А зараз не хочу робити гучних заяв.

- Як ви себе почуваєте тепер?
- Досі організм «пустий», не пам'ятаю, коли в мене було таке самопочуття.

Василь ТАНКЕВИЧ
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 27 апреля 2024, 08:43 3

Украинский вратарь впервые за 16 матчей остался на скамье для запасных

Комментарии