Карпаты – Днепр. Анонс

З переможним настроєм і на «Дніпро»

У неділю, 30 жовтня, на стадіоні «Україна» «Карпати» прийматимуть амбіційне «Дніпро», переможна серія якого у чемпіонаті триває вже три тури. Підопічні Павла Кучерова намагатимуться переможний настрій після нещодавнього кубкового матчу з «Металістом» перенести на гру проти команди Хуанде Рамоса і перервати свою безвиграшну домашню серію у Прем'єр-лізі, яка розпочалась ще у серпні.

«Карпати» та «Дніпро» - давні знайомі, адже перша зустріч суперників відбулася ще у 1963 році. У попередніх 17 львівських зустрічах в рамках чемпіонатів України перевага на стороні «Карпат», які перемагали сім разів, сім разів арбітри фіксували нічиї і тричі «Дніпро» поверталося додому з перемогами. Востаннє «Карпати» «форсували» «Дніпро» у Львові 28 березня минулого року після єдиного у грі голу Ігоря Худоб'яка.

Крім капітана «Карпат» знають як забивати дніпропетровцям Тарас Петрівський та Роша Батиста. У складі ж «Дніпра» залишилися тільки Дмитро Льопа та Євген Чеберячко, які раніше також по разу відзначались голами у попередніх зустрічах з львів'янами. Загалом в останні роки гравцям «Дніпра» важко даються голи у Львові, і «суха» серія дніпропетровців триває вже 281(!) хвилину.

Щодо кадрових втрат суперників, то у складі «зелено-білих» не зможуть вийти на поле травмований бразилець Данило Авелар та дискваліфікований Ярослав Мартинюк. У команді Хуанде Рамоса в на лаві штрафників перебуває Роман Зозуля, а в клубному лазареті - хорват Іван Стрініч та бразилець Матеус.

Головним арбітром матчу призначено 45-річного киянина Олега Деревинського, за плечима якого вже 86 матчів у лізі і нинішній рік у його кар'єрі - заключний. При Деревинському «Карпати» перемагали 3 рази у 13 матчах, а «Дніпро» - 6 разів у 15 поєдинках.

Підопічні Хуанде Рамоса приїдуть до Львова у ролі «раненого звіру», адже минулої середи вони вже приїжджали до сусіднього зі Львовом Луцька і у драматичній боротьбі поступилися у додатковий час «Волині». Тож, і «Дніпро» і «Карпати», які у цьому чемпіонаті втратили вже достатньо очок, налаштовані тільки на перемогу.

«Зелено-білі» сподіваються і на підтримку своїх вболівальників, які після кубкової перемоги отримали позитивний заряд емоцій. Про це на післяматчевій прес-конференції говорив і 47-річний голландський наставник «Карпат» Павло Кучеров:
- «Металіст» - дуже сильна команда, яка претендує на золото. Тому для наших гравців було важливо перемогти. Та й коли проходиш далі в Кубку, то стаєш сильнішим морально. Це допомагає в налаштуванні, допомагає в прогресі. З'являється віра, що команда буде грати ще краще, а не гірше. Окрім того, набагато краще грати на переповненому стадіоні. Це позитивний стимул для команди. Коли граєш на стадіоні, де тебе підтримує 3-5 тисяч - то зовсім інше. А овації, співи, подяки - оце стимул. Сподіваюся, що на матч проти «Дніпра» прийде ще більше уболівальників і ми зможемо знову перемогти.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Ориентировочные составы:

«Карпаты»: Тлумак - Гомес, Милошевич, Балажиц, Федецкий - А. Ткачук, Голодюк, Худобяк - Кузнецов, Зенев, Лукас

«Днепр»: Лаштувка - Денисов, Чеберячко, В. Мандзюк, Кулаков - Боатенг, С. Кравченко, Ротань, Коноплянка - Олейник, Гладкий

Травмы: Данило Авелар («Карпаты») - Калинич, Матеус («Днепр»)

Дисквалификации: Мартынюк («Карпаты») - Зозуля («Днепр»)

Котировки букмекеров:
Bwin - 3,50 - 3,25 - 2,05
WilliamHill - 21/10 - 21/10 - 11/10

30 октября, воскресенье
«Карпаты» - «Днепр»
Львов. Стадион «Украина». 18.30
ТВ-трансляция на телеканале «Футбол»
Арбитр: Олег Деревинский (Киев)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 21:40 2

Смотрите видеообзор матча 34-го тура Ла Лиги 2023/24

Комментарии