Олександр Сеуканд: "Найгірше зараз гравцям «Сокола», адже їхньої команди фактично... немає"

Тренер збірної робить ставку на оновлення, а найбільше задоволений воротарями

Будемо сподіватися, у боротьбі зі збірними Швеції, Швейцарії й Італії нашим хлопцям до снаги посісти принаймні третє місце в групі й зберегти прописку в еліті ще на рік. Це суперечить загальному стану хокею в країні, тож нашим знову доведеться виїжджати на психологічному настрої, запасі досвіду й міцності. Саме з психологічного стану хокеїстів ми почали розмову з головним тренером національної команди Олександром Сеукандом. У ролі керманича «синьо-жовтих» він їде на свій третій чемпіонат у дивізіоні А.

- Олександре Юрійовичу, з якими почуттями наша команда відправляється до Латвії?

- Насамперед - із тривогою за те, що буде з українським хокеєм. Невизначеність щодо майбутнього негативно впливає на моральний дух хлопців. Тому добре, що ми заздалегідь вирушили до Риги й до першого матчу пробудемо там три дні. Спробуємо забути про наші негаразди. Адже в Києві дуже гостро відчувається, що хокей насправді перебуває поза увагою влади.


- Наскільки ви задоволені підготовкою збірної?

- Не в повній мірі, бо зазнали кількох втрат. Один із провідних захисників - Дмитро Толкунов - відмовився їхати в Ригу, бо його не задовольнили фінансові умови. Але кращих запропонувати ми просто не в змозі. Зазнали травм оборонець Люткевич і центрфорвард Цируль, ще один захисник Разін не прибув через сімейні проблеми. Крім того, в останньому спарингу зі словаками не вдалося задіяти оптимальний склад, оскільки кільком хокеїстам не оформили вчасно візи. Якби від зустрічі iз Словаччиною можна було відмовитися, ми б туди не полетіли.


- Здається, що на відміну від попередніх років, у команді з'явилася конкуренція за місце у складі?

- Збірна поступово оновлюється. Гравці, котрі здобували престиж українському хокею на міжнародній арені в попередні роки, потроху сходять зі сцени. Добре, що є молоді амбіційні хлопці - ті ж Дяченко, Доніка, Міхнов, які на чемпіонаті світу хочуть гучно заявити про себе, заробити собі хокейне ім'я. У їхніх руках - майбутнє нашої збірної. І, звісно, я вірю в перевірених часом ветеранів, потенціал яких дозволяє їм грати на високому рівні.


- Чи дається взнаки втома по завершенні клубного сезону?

- У першу чергу - психологічна. Найгірше гравцям «Сокола», які взагалі не знають, чи існуватиме клуб наступного сезону. Можна сказати, що зараз «Сокола» немає.


- Можете дати коротку характеристику збірній за лініями?

- Найспокійніший я за воротарів, а от на брак захисників не очікував. Наші форварди ще не зігралися як слід у трійках, оскільки ми пробували різні варіанти, а дехто хворів. Наразі найбільш стабільно виглядає друга ланка: Матерухін - Шафаренко - Міхнов.


- У Латвії наша збірна гратиме від оборони?

- Повинен існувати баланс між захистом і нападом, який має допомогти нам виконати основне завдання - зберегти місце в елітному дивізіоні. А закидати треба вміти і у ворота італійців, і шведів, так само, як і дбати про свої ворота.


Битися будемо з усіма. Як можна виходити не налаштованими на олімпійських чемпіонів шведів? Чи постійного чвертьфіналіста світових форумів - Швейцарію? Берегти сили на чемпіонаті світу ніхто не збирається.

Андрій ФОМЕНКО, Україна Молода

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 22 мая 2024, 10:16 1

Тайсон проиграл бой украинцу Усику и потерял титул WBC