ПАОК - Карпаты - 2:0

Грецький бій – на користь господарів. Попереду львівський… + ВИДЕО

Інтерес до цього матчу викликав у грецьких вболівальників надмірний ажіотаж, і прихильники «чорно-білих» майже вщерть заповнили стадіон в Салоніках, який вміщає біля 28 000 вболівальників, галасуючи впродовж усього матчу. Відчували підтримку і гравці «Карпати», підтримати яких зі Львова та інших міст прилетіло чимало фанатів «зелено-білих».

Щодо розташування кадрів, то у «Карпат» на лівому фланзі оборони діяв Ощипко, на правому - Федецький, в центрі - Гомез та Балажіц, в півзахисті - Голодюк, Ткачук та Худоб'як, в нападі - Крістобаль, Зеньов та Лукас. У господарів в захисній ланці виступали Ліну - зліва, Етту - справа і в центрі - Чірілло та капітан греків Контрерас, у центрі поля - Гарсія, Аріас, Віейрінья та Лазер, у нападі - Фотакіс та Атанасіадіс.

Уже в дебюті гри підопічні Олега Кононова створили чудовий гольовий момент. Лукас з лівого краю атаки віддає в центр штрафного на Крістобаля, який у свою чергу знаходить неприкритого у штрафному Зеньова. Удар естонця Крешич парирував, але м'яч відскочив до Худоб'яка, проте на допомогу воротареві ПАОКа прийшов Ліну, головою вибивши м'яч з лінії порожніх воріт.

І тут спрацювало неписане правило: не забиваєш ти, забивають тобі. Гарсія в один дотик навісив на дальню штангу, де Атанасіадіс, випередивши центральних захисників, наніс удар головою, і м'яч рикошетом від поперечини перетнув лінію воріт. І знову «Карпати» могли засмутити переповнені несамовиті трибуни прихильників ПАОКа, але Лукас, здійснивши вилазку правим краєм до штрафного, пробив потужно впритул з ближньою стійкою.

«Карпати» більше часу контролювали м'яч, а суперники, залишивши попереду одного Атанасіадіса, великими силами на своїй половині поля зустрічали розвиток атак українського клубу. І швидко переходили від оборони до атаки. Одна з таких завершилась навісною передачею Ліну і Тлумак, намагаючись ліквідувати загрозу, приземляючись на газон вдарився головою до штанги. Проте з допомогою медперсоналу гостей Андрій згодом знову включився у поєдинок. А чергова атака «Карпат» завершилась рейдом о штрафного та ударом низом Лукаса повз воротаря у сітку воріт ПАОКа. Головний арбітр спочатку зарахував гол, і іспанець підбіг розділити радість у фанівський сектор «Карпат», але боковий польський арбітр зафіксував сумнівну гру рукою іспанського голеадора і гол відмінили.

Другий тайм розпочався за тим же сценарієм, що й перший. І господарі знову провели несподіваний гол. Ліно на лівому фланзі атаки після пасу Етту під гострим кутом наважився на удар сходу в дальній кут і м'яч вдруге влетів у сітку воріт «Карпат». Олег Кононов намагаючись покращити атакуючі дії, вводить в бій свіжих нападників - Пачеку та Воронкова. І після удару білоруського форварда з правого краю атаки м'яч влучив у сітку воріт ПАОКа, але з іншого боку поруч зі стійкою. На жаль, часто флангові передачі карпатівців ставали безадресними і ніхто з партнерів не встигав їх замикати. У свою чергу греки могли довести справу і до перемоги з великим рахунком, але ударам активного Віейріньо і бракувало влучності, і надійно діяв воротар «Карпат».

Тож «Карпати» програли цей бій у Салоніках, але битва продовжиться у Львові. І можна не сумніватись, що підтримка дванадцятого гравця «Карпат» - багатотисячної армії вболівальників на стадіоні «Україна» також буде мати визначальну роль.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«ПАОК» - «Карпаты» - 2:0

«ПАОК»: Астериос Якумис, Дарио Крешич, Бруно Чирилло, Лино, Пабло Контрерас, (Стелиос Малезас, '46), Виейринья, Георгиос Фотакис, Костин Лазэр, (Гиоргос Георгиадис, '72), Пабло Гарсия, Диего Ариас, (Сотирис Балафас, '86), Стефанос Атанасиадис
«Карпаты»: Андрей Тлумак, Артем Федецкий, Гомез, Грегор Балажиц, Игорь Ощипко, Андрей Ткачук, Игорь Я. Худобяк, Лукас, (Константин Кравченко, '75), Олег Голодюк, Кристобаль Маркес, (Андрей Воронков, '63), Сергей Зенев, (Герман Пачеко, '56)
Стефанос Атанасиадис, 15, Лино, 55
Пабло Гарсия, 45

Удары (в створ): 8 (4) - 8 (2).
Угловые: 3 - 5.
Офсайды: 2 - 0.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 17 мая 2024, 07:01 9

Наставник сборной вспомнил про тяжелый разговор в перерыве игры с Северной Македонией

Комментарии