Чемпіонат без НХЛівців?

На початку травня в Ризі стартує чемпіонат світу з хокею

Досі не відомо, чи зможуть допомогти своїй національній команді українські хокеїсти, які виступають у НХЛ.

Один із двох вітчизняних легіонерів НХЛ, нападник Олексій Понікаровський із "Торонто", спершу дав згоду виступити за свою збірну на чемпіонаті світу в Ризі. Принаймні декілька днів тому про це заявив генеральний менеджер національної дружини України Василь Фадєєв. Але вчора у ЗМІ з'явилася інформація, нібито Понікаровський відмовився виступати на світовому хокейному форумі. Відомий хокеїст, за його ж словами, нині морально виснажений важким перебігом сезону й тому потребує відпочинку.

На другого свого "енхаелівця", Руслана Федотенка з "Тампи", керівництву збірної важко розраховувати, оскільки його клуб веде боротьбу за Кубок Стенлі. Учора "Тампа" мала всі шанси забезпечити собі путівку в плей-оф змагань. У розмові з журналістом "Газети" батько Руслана Віктор Володимирович зазначив, що його син має певні проблеми зі здоров'ям. Декілька місяців тому Федотенко переніс дві операції на стегні. Болі зникли, але в одному з матчів українець знову зазнав удару в те ж стегно. Через це нині його фізичні кондиції оптимальними не назвеш. Віктор Володимирович зізнався, що Руслан не знає, чи виступатиме на чемпіонаті світу. "Він не любить загадувати. Каже, коли закінчиться сезон, тоді й вирішить остаточно", - розповів "Газеті" Віктор Федотенко.

Тим часом збірна України тренується в Києві. Наразі в національній команді близько 40 гравців. Чемпіонат світу стартує 5 травня. Українці в груповому раунді представницьких змагань поміряються силами зі шведами, швейцарцями й італійцями.

Гліб Ваколюк, Львівська газета

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бокс | 06 мая 2024, 08:17 0

12 мая в австралийском Перте пройдет поединок за титулы IBF и IBO