Ірина МЕРЛЕНІ: «Мені треба схуднути на 10 кг»

Олімпійська чемпіонка Ірина Мерлені поновила заняття вільною боротьбою

Тривала пауза у кар'єрі спортсменки, нагадаємо, виникла через народження другої дитини. Тепер Мерлені знову у світі вільної боротьби, а тренери збірної уклінно просять уславлену чемпіонку починати підготовку до Олімпійських ігор у Лондоні.

- Ірино, ви знову у тренувальному залі. Націлились на Олімпіаду?
- Наразі тренуюся з однією метою: мені треба схуднути на десять кілограмів, які я набрала після народження сина Адама. Спершу приведу до ладу свою фігуру, а вже тоді подумаю про спортивні амбіції. Якщо схудну, то зможу знову виступати у своїй ваговій категорії до 48 кілограмів.

- Чи важко було повернутися до залу?
- Ні, я хотіла попрацювати. Правда, тренуюся лише раз на день. Тоді як у розквіті сил тричі на день відвідувала зал. Нині просто фізично не можу виділяти на спорт так багато часу, адже годую синочка. Вільного часу обмаль. Тренування, дитина - і день минув.

- Невже взагалі не маєте дозвілля?
- Лише іноді з чоловіком вириваємося з хати на якусь годинку до кав'ярні. На кінотеатр часу не маємо. А так хочеться! Дуже люблю комедії, мелодрами. А бойовики вже набридли. У дитинстві їх забагато надивилася. Виросла на стрічках Жан-Клода Ван Дамма та Брюса Лі. Як на мене, нині немає добротних бойовиків. Самі вбивства! Останнім часом мені імпонує українське кіно.

- Яке саме?
- Хочу сказати, що в Україні бракує грошей на кіно. Тому той, хто вже наважився знімати стрічку, робить це якісно. Наприклад, я в захваті від фільмів Оксани Байрак!

- Ірино, що з вашою кар'єрою співачки? Чи плануєте повернутись на сцену?
- Моя кар'єра співачки стрімко розвивається. Вдома, з караоке. У дитинстві я дуже мріяла про співочий майданчик, грала на скрипці та фортепіано. А зараз мене це не цікавить. Ольга Юнакова пропонувала мені співати в дуеті. Я відмовилася. Важко з двома дітьми думати про гастролі. Коли хочу відвести душу, співаю в караоке. Воно у мене від Сергія Бубки. Після Олімпійських ігор на урочистості я заспівала дві пісні. Сергій Назарович оцінив мій талант і подарував караоке.

- Які пісні найчастіше виконуєте?
- Різні. Найбільше люблю пісню Глорії Гейнор І will survive. Знаю слова напам'ять. Коли була у збірній України, то не давала колегам проходу зі своїми співами. Тепер трохи заспокоїлася.

- А на музичних інструментах граєте?
- Перед народженням першої дитини частенько сідала за фортепіано. Ну а про скрипку вже давно забула. Трохи шкодую, що не закінчила музичну школу, в якій провчилася п'ять років. Недотягнула два роки.

- Чому ви покинули заняття музикою?
- Бо полюбила шахи! А потім пішла у зал для вільної боротьби. І зрозуміла, що цим спортом я можу зайнятися серйозно. Тоді мені було 15 років, мала багато енергії, хотіла досягти успіху. Досягла.

- І все одно ніяк не можете заспокоїтися...
- Це правда. Дуже хочу повернутися у збірну. Єдина перешкода - брак часу. До Олімпійських ігор залишився рік. От якби я мала два роки на підготовку, то сьогодні пообіцяла б, що буду на п'єдесталі. Треба добре все обдумати. Якщо їхати на Олімпіаду, то лише по перемогу. Час покаже. Знаю, що в збірній з'явилися сильні конкурентки. Якщо повернуся, то їх не боятимусь. Попрацюю ще ціле літо і прийму остаточне рішення.

- Чи матимете літню відпустку?
- Дуже хочеться поїхати наприкінці літа кудись до моря. Нам із чоловіком дуже комфортно в Алушті. Та я була у справжньому захваті від відпочинку в Туреччині. Нам подарували путівку. Як я шкодувала, що це був лише семиденний відпочинок! Ми мешкали в розкішному готелі на березі моря. Мені сподобалося, що на пляжі можна було не лише грати волейбол чи баскетбол, але й займатися гімнастикою у воді та східними танцями. Не оминала я й занять аеробікою. Ось такі активні вакації мені імпонують. Не люблю ліниво лежати на гарячому сонці.

Олег ЗУБАРУК, Галичина спортивна

Источник Sport.ua
По теме:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Футбол | 04 мая 2024, 16:38 3

Завершен регулярный сезон в Чемпионшипе, в АПЛ вышли Лестер и Ипсвич

Комментарии